Vízállás

2023.12.27. 07:49

Fotókon az áradó Duna: a korábban jelzettnél egy nappal később tetőzik Esztergomnál a folyó

Kedd estére sajnos nem igazolódott be a szakhatóságok előrejelzése, a Duna december 26-án még nem tetőzött Esztergomnál. Most azt olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, hogy Esztergomnál szerdán tetőzik a Duna.

Pöltl Zoltán

A december 26-án, kedden este az esztergomi dunai vízszintmérő skálán látható volt, hogy tovább emelkedett a folyó, így a korábbi prognózis nem váltotta be a reményeket. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság kedden kiadott újabb közleményében korrigált és így írt:

Esztergomnál kedden 10 órakor 570 centiméter volt a vízállás, szerdán várható a tetőzés 580 centiméter körüli szinten.

A korábban az OVF által kiadott előrejelzéstől való eltérésre előzőleg már utaltak, s azt írták, hogy a hegyekben elolvadó hó miatt nem lehet pontosan meghatározni az árhullám tetőzésének idejét.

Az Esztergomot elért árhullám fotói felváltották a közösségi oldalakon a karácsonyi jelenetekről szóló képeket, sokan készítettek fényképet a Kis- és Nagy-Duna partjánál, ahogy a felgyorsult sodrású folyó már a Prímás-sziget partjait nyaldossa, illetve Esztergom Duna-parti telkeinek tulajdonosai is fotókat adtak közre, amint ingatlanjaikra belépett a folyó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában