Képriport

2023.12.26. 16:00

Esztergomnál kedden várható az árhullám tetőzése +fotók

Tegnap megkezdődött a Duna felső szakaszán az árhullám tetőzése. Esztergomnál december 26-ára már az előző napinál nagyobb értékeket mutatott a Kis-Dunánál található vízszintmérő skála. A tavaszias, napos idő számos katasztrófaturistát csalt ki karácsony második ünnepnapján a királyvárosi folyópartra, a megemelkedett víznél családi szelfie-k is készültek.

Pöltl Zoltán

Hamarosan tetőzik a Duna Esztergomnál

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

December 25-ei tudósításunk egyik fotóján látható, amint az esztergomi Kossuth-hídnál lévő vízszintmérő skálán még leolvasható a 2-es szám, december 26-ára a skálán már csak a 8-tól fölfele lévő számokat nem takarta el a folyóvíz. Az árhullám elsősorban az alacsonyabb szinten lévő területekbe nyomult be pár métert, a Prímás-szigeten a sportcsarnok, a Palkovics-pad és a régi komp irányából pedig már lezárták a bejárást a gépjárművek elől. 

Az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján a következőket írták többek között: „Komárom és Esztergom térségében az I.fokú árvízvédelmi készültségi szinteket (500 centiméter) meghaladó tetőzésekre számítunk a hétfő reggeli prognózisok alapján. Komáromnál az 570-590 centiméter, Esztergomnál pedig az 550-570 centiméter tartományban várható a tetőzés kedd estétől, illetve kedden napközben.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában