Buli

2023.12.30. 11:25

Ciklámen parókától a szerencsepénzig: ennyibe kerül a vicces szilveszterezés Sárberekben

Horváth József és családja jól tudja, milyen partikellékek teszik felejthetetlenné a tatabányai szilveszteri összejöveteleket. Ottjártunk, mikor Sárberek központjában megnyitották az idei szezont.

Kemma.hu

A partikellékek az idén is népszerűek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Az ördögpatron 500 forint, a világító fejpánt és a partiszemüveg 1500. Anyósnyelvet is árulnak, 300-ért, de a ciklámen és neonzöld paróka 3 és 5000 forint közötti áron kapható. Árulnak hagyományos, hetven centiméteres trombitát is, 800 forintért Tatabányán, Sárberek központjában. Horváth József és családja csaknem 20 éve árulja portékái és ezalatt jócskán bővült már náluk a termékpaletta. Álarcok, nyuszifülek és szerencseérmek is megtalálhatóak a standjukon, amik mellett jól megférnek a kéményseprős és a lóherés hűtőmágnesek is. – Itt már minden slágertermék, de örök kedvenc a trombita és a Happy new year feliratú kalap – mondta érdeklődésünkre az árus.

Ha már szilveszter: sertéshús, virsli, lencse és pezsgő − Rotyis Gábor hentes szerint ezek nem hiányozhatnak a szilveszteri asztalról. Legalábbis sárberki üzletében azt tapasztalja, a legtöbben hagyománykövető szilveszteri menüt állítanak össze.

A Malom és Kacsa séfje, Tóth Tivadar pedig podcastunkban adott remek tippeket a szilveszteri ételekhez:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában