Ülés

2023.12.22. 19:24

A Fáklya utca fejlesztéséről is szó volt Tata utolsó testületi ülésén

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete december 20-án tartotta ez évi utolsó ülését a Városháza dísztermében, ahol 15 napirendi pontban egyeztettek.

Goletz-DeáK Viktória

A tata.hu számolt be arról, hogy az ülésen az önkormányzat cégeivel kapcsolatban is születtek döntések, aktualizálták a Tatai Városgazda Nonprofit Kft.-vel megkötött közhasznúsági megállapodást a 2024-es esztendőre, valamint szavaztak a Tatai Öreg-tó Kft. ügyvezetőjének jogviszonyáról, Heitz Ferenc, további egy évre megbízást kapott a halászati cég ügyvezetői feladatainak ellátására.

A Városházán december 20-án számos tájékoztatóról, beszámolóról egyeztettek, többek között az „Európa Ifjúsági Fővárosa – Tata 2027” pályázatról, illetve a testvérvárosi kapcsolat keretében idén lezajlott programokról, eseményekről. Utóbbival kapcsolatban elhangzott, hogy 2023-ban Tatán 23 kétoldalú testvérvárosi találkozásra került sor, míg testvérvárosaikban és partnertelepülésükön összesen 21 ilyen alkalom valósult meg. 247 vendéget fogadtak és 235 tatai jutott el az év során testvérvárosaikba és V4-es partnertelepülésükre.

Az éves összefoglalók sorában napirendre került az ifjúsági feladatok ellátása is, részletezve Tata Város Diákönkormányzatának (TAVIDÖK) munkáját. A TAVIDÖK idén több, mint 100 programot valósított meg együttműködve 60 partnerszervezettel, intézménnyel. A fiatalok kiemelt rendezvényei között szerepelt az Éjszakai kerekezés az Által-ér völgyében, a Komárom-Esztergom Vármegyei Ifjúsági Bál, az első Városi Diáknap, vagy a Vármegyei Ifjúsági Vitanap és Gondolatbörze.

A képviselő-testület decemberben is pontos tájékoztatást kapott az Európai Uniós pályázatokról és a Magyar Kormány által biztosított támogatásokról. Az aktuális projektekkel kapcsolatban Michl József tájékoztatott arról, hogy új pályázatokat nyújt be az önkormányzat. Az egyik ilyen lehetőség a Fáklya utca területére koncentrálva tartalmaz többek között járdaépítést, parkoló bővítést, a büfésor teljes megújítását, egy új vizesblokk építését, emellett a hátsó, erdei tornapálya korszerűsítését igazodva a mai kor igényeihez, valamint a tóparti madármegfigyelő torony felújítását. Szintén pályázati támogatás segítségével az Által-éren egy hajózható útvonal kiépítését tervezik megvalósítani, egy un: kenu-csúszda kialakításával. Ugyancsak pályázik a város egy helyi humán fejlesztésekkel kapcsolatos felhívásra, mely közösségi programok szervezését, megrendezését teszi lehetővé.

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete éves munkáját a hagyományoknak megfelelően idén is közmeghallgatással zárta. A közmeghallgatáson először a képviselők egyéni éves beszámolóit hallhatták, majd Michl József polgármester és Rigó Balázs alpolgármester tartott tájékoztatást a Magyary Terv 3.0-ról, végül pedig lakossági kérdésekkel, javaslatokkal zárult az esemény. A képviselő-testület 2024 januárjában folytatja munkáját, a következő ülésre várhatóan január utolsó szerdáján kerül majd sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában