Hadsereg

2023.11.01. 16:03

Videón a tatai Gidránok: erre képes a magyar lófajtáról elnevezett harci jármű

A tatai dandár Gidránjairól forgatott ezúttal a katonai filmstúdió.

Goletz-DeáK Viktória

Majd hat méter hosszú, közel tizenhét tonna és aknaálló. Ez a Gidrán. A honvedelem.hu-n számoltak be arról, hogy a Honvéd high-tech haditechnikai magazin ötödik részében a Magyar Honvédség csúcstechnológiás, nehézgéppuskával felszerelt páncélozott harcjárművét mutatják be videójukban.

Mint arról korábban beszámoltunk: két éve érkeztek az MH. Klapka György 1. Páncélosdandárhoz a legújabb török páncélosai. A törökországi gyártócég, a Nurol Makina vezérigazgatója az ünnepélyes átadón elmondta, hogy az Ejder Yalcin páncélozott járműveket kifejezetten a magyar igényekhez alakították ki. A jövőben ezek a robusztus megjelenésű járművek lesznek a Magyar Honvédség alapvető támogató harcjárműi.

A Gidránok amellett, hogy nagyfokú védelmet nyújtanak személyzetük és a szállított katonák számára, azokkal a technikai berendezésekkel is rendelkeznek, amelyek elengedhetetlen részei a modern haderőnek, hangzott el a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában