honvédség

2021.02.11. 12:38

Fotókon a tatai dandár legújabb török páncélosai – több tucat érkezik még

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtök délelőtt az első 10 Ejder Yalcin (Gidrán) páncélozott harcjárművet a tatai dandárnak. Még 40 érkezik majd.

Kemma.hu

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtök délelőtt az első 10 Ejder Yalcin (Gidrán) páncélozott harcjárművet a tatai dandárnak. Még 40 érkezik majd.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz érkezett első tíz Ejder Yalcin (Gidrán) páncélozott harcjárművet csütörtökön adták át a laktanyában. Az eseményen beszédet mondott Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint Engin Aycol, a Nurol Makina vezérigazgatója.

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka adta át hivatalosan a páncélosokat Lőrincz Gábor dandártábornoknak, a dandár parancsnokának. Az eseményen részt vett még Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, Michl József tatai polgármester, valamint a török nagykövet is.

Mint elhangzott, a tervek szerint pár év múlva Magyarországon fogják már gyártani ezeket a páncélosokat, amikből 40-et várnak. Az úgynevezett támogató járművek felderítő célokra és parancsnoki járműnek is használhatóak egyébként.

További részletek hamarosan!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában