Tervek

2023.11.15. 11:51

Lift-tornyok a tatabányai vasútállomáson? - 2024-ben indulhat az akadálymentesítés

Jövő tavasszal indulhat a lift-tornyok megépítése a tatabányai vasútállomáson.

Kemma.hu

Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be arról, hogy kedden délután Ágh Péter közlekedésért felelős államtitkárral a MÁV igazgatóságánál jártak, ahol Pafféri Zoltán vezérigazgatóval találkoztak. A téma a tatabányai vasútállomás akadálymentesítése volt.

Ahogy a képviselő posztjában fogalmaz,  2022-ben az ukrán-orosz háború gazdasági hatása miatt a Kormány felfüggesztett minden még meg nem kezdett állami beruházást. Tavasszal Bencsik János találkozott Lázár János közlekedésért is felelős miniszterrel. Megállapodtak, hogy együtt kezdeményezzék a tatabányai vasútállomás ideiglenes akadálymentesítését.

A tatabányaiak számára kedvező döntés még nyár elején megszületett, a MÁV ismételten megkapta a feladatot. A korábban elkészült terveket leporolták és a Vasúti Hatóság elé terjesztették jóváhagyásra, mely néhány héttel ezelőtt kiadta az ideiglenes akadálymentesítésre vonatkozó engedélyt. Most Pafféri Zoltán vezérigazgató arról tájékoztatta a képviselőt, hogy megkezdődött a kivitelező és a lift szállítójának tendereztetése. Tájékoztatása szerint a kivitelezés 2024 tavaszán indul a lift-tornyok megépítésével, az üzembehelyezésre pedig 2024 második felében kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában