Karácsony

2023.11.21. 20:30

Közelegnek az ünnepek: elindult végleges útjára Esztergom karácsonyfája +videó

Rövid, mintegy félperces videóban tájékoztatta Hernádi Ádám az esztergomiakat arról, hogy mely fenyőfa lesz az ünnepi időszakban a város főterén.

Kemma.hu

A zenés kisfilmben az látszik, hogy a polgármester a Pilisi Parkerdő azon területére ment, ahol a kiválasztott fenyő áll. A videóban Hernádi Ádám két szakemberrel áll az erdőnél, ahol rámutatnak a kivágandó fára, majd egy klasszikusnak mondható láncfűrésszel megkezdődik a fenyőfa kivágása. A növény kidőlése után még egy ideig egy passzentos tobozra fókuszál a kamera, aztán a zene elhalkul.

A szkeccs mellé a polgármester a következő szöveget illesztette a Facebookon: „Kedves Esztergomiak! Kiválasztottuk a város karácsonyfáját, ami a Széchenyi teret fogja díszíteni az ünnepi időszakban. Köszönjük a Pilisi Parkerdő felajánlását!”

Az esztergomi karácsonyfa hagyományosan a város adventi vásárának ékessége, mely több méter magas fenyőt a Posta épületénél lévő posztamenseknél állítják fel, s díszítik fel a már jól ismert klasszikus díszekkel. Az esztergomi karácsonyfához tartozik egy másik tradíció, miszerint kevés család és fiatal megy el mellette anélkül, hogy ne készítene róla okostelefonjával fotót, illetve ne szelfizne vele. Ahogy a polgármesteri videóból kiderül: minderre a fa bontásáig is jócskán lesz majd lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában