Megbecsülés

2023.11.21. 11:22

„Igazi szív-emberek is voltak” - híres paleontológusára és barlangkutatójára emlékezett Tata

Dr. Skoflek Istvánra és Almády Zoltánra emlékeztek Tatán a minap.

Kemma.hu

„Mester és tanítványa” címmel, a család, barátok, ismerősök emlékeztek dr. Skoflek Istvánra és Almády Zoltánra a Tatai-várban – írták Tata közösségi oldalán. Az esemény szervezésében együttműködött a Kuny Domokos Múzeum, az Esterházy Ferenc Baráti Kör Egyesület és Skoflek Katalin.

– Skoflek István és Almády Zoltán olyan értékeket közvetítettek, amelyek a mai napig áthatják az életünket. Tudományos munkásságuk mellett mindketten igazi szív-emberek is voltak, akik közvetlenül, melegséggel fordultak másokhoz és képesek voltak arra, hogy közösségeket építsenek maguk köré, a természetszeretet mentén – mondta a rendezvényen Stoflek Katalin a tata.hu beszámolója szerint. 

Skoflek István állami díjas paleontológus, az Eötvös József Gimnázium egykori tanára, a Herman Ottó Kör megalapítója, akinek kiemelt szerepe volt a vértesszőlősi ősember lelőhelyének feltárásában. Fiatalok sokaságának adta át a természet szeretetét, s ő hozta létre a tatai múzeum természettudományos gyűjteményét. Almády Zoltán barlangkutató a tatai Megalodus Barlangkutató és Geológiai Szakcsoport vezetője, Tata barlangjainak és karsztjelenségeinek kutatója, ismerője volt, aki Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült 2011-ben a tatai barlangok feltárásában, valamint a város és környéke földtudományi kincseinek népszerűsítéséért végzett munkája elismeréseképpen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában