Fórum

2023.11.08. 18:17

Hangulatos közmeghallgatás várható Tatabányán

Közmeghallgatás lesz Tatabányán csütörtökön. A polgármester témákat is javasolt. Újra előkerülhet egy akkumulátorgyár terve, ahogy a tatabányai fejlesztések elmaradása is.

Kemma.hu

Minden helybélit vár az éves közmeghallgatásra november 9-én, azaz csütörtökön 17 órától a polgármesteri hivatal közgyűlési termében Szücsné Posztovics Ilona polgármester. Ígérete szerint az összes képviselő ott lesz, így nekik kérdések is feltehetők a fórumon a városrészeket érintő ügyekről. A polgármester témákat is ajánlott a közgyűlésen megjelenők számára. 

Ezek közül az egyik az ellenzéki vezetésű városokban jóval a jövő évi helyhatósági választások előtt kampánytémává váló akkumulátorgyártás kérdése. Mint megírtuk: Szegeden már rendeletet is elfogadtak arról, hogy nem épülhet ilyen üzem, de Oroszlányban is tartottak a Jobbik vezetésével ellenzéki fórumot. Ezen elhangzott, hogy biztosan azért épülnek munkásszállók, mert akkumulátorgyárat akarnak létesíteni a városban. Ácson az LMP és a Momentum országos politikusai is megjelentek a tervezett katódüzemmel kapcsolatos fórumon. A közelmúltban tartott tatabányai közgyűlésen a polgármester elmondta, hogy egy akkumulátoripari beruházásban gondolkodó befektető kereste meg az önkormányzatot, akinek kilétét azonban többször kérdésre sem árulta el. 

Azt azonban igen, hogy elutasította az ajánlattévőt, de ehhez nem tartotta szükségesnek a közgyűlés döntését. Egy elvi és általános határozati javaslatot viszont el akart fogadtatni arról, hogy a városban semmilyen akkumulátorgyártással összefüggő ipari beruházás nem valósulhat meg. A közgyűlés többsége tartózkodott, majd arról szavazott, hogy a következő ülésen részletes napirendi pontként kidolgozva tárgyaljanak és döntsenek az ügyben. Ennek ellenére az LMP sajtótájékoztatót tartott a témában az Árpád téren és a csütörtöki közgyűlésen is ezt a témát jelölte meg a városvezető fő problémaként az évtizedek óta húzódó vasútállomás felújítás és a dózsakerti felüljáró felújításának elmaradása mellett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában