Sajtótájékoztató

2023.10.28. 07:06

Már Oroszlányba is akkumulátorgyárat vizionál a Jobbik

„Míg a magyarok küszködnek a migránsmunkásoknak luxus jár!” címmel tartott sajtótájékoztatót dr. Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője és Szanyi Gábor önkormányzati képviselő csütörtök délelőtt a Mátyás király úti munkásszálló előtt.

Kemma.hu

– Az ellenzéki pártok közül egyedül mi vállaltuk fel a kérdés folyamatos képviseletét – mondta dr. Brenner Koloman, aki szerint fontos lenne, hogy mindenki a saját szülőföldjén boldoguljon. Megoldást a bérfejlesztések vonzerejében látna, ami hazacsábíthatná a magyarokat. 

Tiltakozásukat a helyszínen felmutatott transzparensek tovább erősítették: az „Én itthon szeretnék boldogulni!” és az „Elveszik a munkát” feliratok. Szanyi Gábor oroszlányi képviselő szerint 4 éve 133 millió forintért vette meg egy vállalkozó a háttérben lévő épületet az önkormányzattól. Egy évvel később pedig hitelből kialakítottak egy munkásszállót. 

– Mára megszűntek a magyar nyelvű feliratok – mondta a képviselő, ami szerinte előrevetíti az idegen munkavállalók további foglalkoztatását és a bányászváros akkumulátoripari beruházását is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában