Felhívás

2023.11.16. 13:22

Az M1-es autópályán is felkészültek a télre

Téli üzemmódra váltottak az M1-es autópályán is.

Kemma.hu

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Magyar Közút Zrt. idén is november 10-től a jogszabályi előírásoknak megfelelően, az ország teljes területén téli üzemmódra váltott.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közösségi oldalán olvasható, hogy november elejétől 600-nál is több kollégájuk 24 órás ügyeletben dolgozik az ország 20 mérnökségén, hogy télen is használható legyen a hozzájuk tartozó 1237 km gyorsforgalmi út, autópálya, köztük az M1-es autópálya.

A síkosságmentesítésre 33 ezer tonna sóval, fél millió liter speciális oldattal és 300 tonna granulátummal készülnek. Ráadásul idén Egyiptomból származó sóval szórják majd az utakat.

Ugyan, még az időjárás látszólag nem kapcsolt téli üzemmódba, de a szakemberek kérik, hogy az autókon már cseréljék le a nyári gumit télire, és természetes, a szabályokat betartva közlekedjenek.

Hétfőn a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal sajtótájékoztatót tartott a rendkívüli téli időjárási helyzetre való felkészülésről. Mint arról beszámoltunk, az eseményen dr. Kancz Csaba főispán kiemelte, hogy az elmúlt években kevés esetben tapasztaltuk, hogy hóesés is kiséri a zord időszakot. De tudhatjuk, hogy az egyre szélsőségesebb időjárás bármikor meglepetést okozhat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában