Tájékoztató

2023.11.13. 14:04

„Bármelyik pillanatban itt lehet” - Komárom-Esztergom teljesen felkészült a télre

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal sajtótájékoztatót tartott hétfőn reggel a rendkívüli téli időjárási helyzetre való felkészülésről.

Kemma.hu

A vármegyénk teljesen felkészült a közelgő télre

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Az eseményre meghívták azokat a társszervezeteiket is, akik egy esetleges vészhelyzetben aktív szerepet vállalnak a lakosság védelmében. Az eseményen Bakos Sándor alezredes, a Vármegyei Védelmi Bizottság titkára köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy minden évben szerveznek egy sajtótájékoztatót, ahol a közreműködő szervezetek vezetői beszámolnak, hogyan készültek fel a rendkívüli téli időjárások kezelésére. 

Majd átadta dr. Kancz Csaba főispánnak a szót. 
– Az elmúlt években kevés esetben tapasztaltuk, hogy hóesés is kiséri a zord időszakot. De tudhatjuk, hogy az egyre szélsőségesebb időjárás bármikor meglepetést okozhat. Egyik pillanatról a másikra egy napsütésből egy intenzív esőzés, nagy szél, vagy hóvihar is lehet – magyarázta a főispán. Hozzátette: a felkészülés mindig fontos, még akkor is ha úgy tűnik, hogy nehezen ér véget a nyár. De azt is látjuk, hogy a csapadékos és hideg idő is beköszöntött.

– Fel kell arra készülnünk, hogy bármelyik pillanatban itt lehet a tél egy intenzív havazás, egy hóhelyzet kialakulhat. Nagyon fontos, hogy az a szoros együttműködés, ami az évek óta kiválóan működik az továbbra is meglegyen – tette hozzá dr. Kancz Csaba. Mint mondta: november 10.-én, egy több órás megbeszélést is tartottak a védelmi bizottság társszerveinek a részvételével. 

Komárom-Esztergom vármegyében a társzervezetek felkészültek a tél érkezésére
Komárom-Esztergom vármegyében a társzervezetek felkészültek a tél érkezésére
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

– Itt átbeszéltük részletesen a rendkívüli téli helyzetekre vonatkozó katasztrófavédelmi felkészítést. Átbeszéltük azokat a követendő magatartásokat és feladatokat, amelyeket ebben az időszakban meg kell tennünk. A szervezetek minden olyan szükséges intézkedést határidőre megtettek, ami azt szolgálja, hogy a vármegyénk lakosságát, illetve az átutazók legkevésbé érzékeljék a rendkívüli időjárás okozta nehézségek – mondta a főispán.

A sajtótájékoztatón részt vett a vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Rendőr-főkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a MH Klapka György 1. sz. Páncélosdandár, illetve a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának képviselője is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában