Változás

2023.10.26. 07:00

Tilos behajtás, megszűnő parkolók Tatabányán: nagy káoszt hoz a teljes vágányzár

Az október 27-én induló teljes vágányzár miatt Tatabányán is újabb forgalomkorlátozásokat vezetnek be.

Kemma.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, a legnehezebb 3 hét előtt állnak a vonatozók a győri fővonalon, ugyanis október 27-től új szakaszába lép a Szárliget-Biatorbágy közötti pálya felújítása. Ebben az időszakban mindkét pályán vágányzár lesz, így egyetlen vonat sem közlekedhet majd. A MÁV a tehervonatforgalmat is átszervezte más útvonalra. 

Most a tatabányai önkormányzat közleményében arról számolt be, hogy ez a változás a városban is nagy forgalomkorlátozást fog eredményezni. Mint írták, ebben az időszakban Tatabányáról, a Jedlik Ányos út mindkét oldalról vonatpótló autóbuszok fognak indulni, emiatt a Konzum épülete mögötti szakaszon mindkét irányból tilos lesz a behajtás. Ez alól csak a vonatpótló autóbuszok és a taxik képeznek kivételt. Az új, ideiglenes megállóhely a Konzum épülete mögött lesz kialakítva.

A Köztársaság út felől a Jedlik Ányos úton, a Konzum melletti „P+R”-ként működő (Roxxy Music Café melletti) parkolóhelyig lehet majd közlekedni, illetve itt lehet majd parkolni, azonban a Mozdony út felől (Vértes Center irányából) nem lehet behajtani a Jedlik Ányos útra. A Jedlik Ányos út forgalom számára megmaradt szakaszán tilos lesz a megállás.

Hozzátették, hogy a teljes vasúti vágányzár és a megnövekedett vonatpótló autóbuszok száma miatt a Győri úton, a KONZUM épülete melletti szakaszon is kijelölésre kerül egy új vonatpótló autóbusz megállóhely, ahol az IC pótló autóbuszról történő leszállás lesz biztosítva, így ezen a szakaszon a Győri úti párhuzamos parkolóhelyek ideiglenesen megszűnnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában