Nem gazdátlanok

2023.10.24. 17:26

Itt a térkép Tata útjairól - most megtudhatod, melyiket nem a városnak kell karbantartania

A városba be- és kivezető utakért felelős a Közút. Ezeknek a rossz állapota miatt lehet panaszt tenni a társaságnál.

Kemma.hu

A közelmúltban újította fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tatán az Almási utcát. Mint arról korábban beszámoltunk: rekordidő alatt készült el a munka. Először október 17.-én, kedden zárták le a Bacsó Béla utat a körforgalommal összekötő utcát, amikor elkezdték a burkolat maratását. Szerdán pedig az aszfaltozással folytatódtak a munkálatok. Erre a két napra le is zárták az utcát, az autósokat pedig terelőútra irányították, ami a reggeli és a délutáni csúcsban hosszú dugót okozott. Talán ennek is köszönhető, hogy a tervezett befejezéshez képest korábban végeztek a munkával a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkásai. Akkor a cég elmondta, hogy a sok panasz és a rossz állapotú burkolat miatt volt indokolt a tatai egyirányú utca újra aszfaltozása. 

A témában megjelenti cikkeinkre rengeteg hozzászólás érkezett. Legtöbben tippeket adtak ahhoz, hogy Tatán mely utcákat kellene felújítani legközelebb. A legtöbben a Várkanyart és a József Attila utcát írták, de sok voksot kapott a Sport utca, a Fényes fasor is. Illetve a Somogyi Béla utca és az Új út egy részét is szívesen látnák felújítva olvasóink. 

Megkérdeztük a Közutat, hogy a közeljövőben hol terveznek Tatán útfelújítást
– A Kocsi út első 300 méteres szakaszát fogjuk a jövő héten nagy felületű javítás keretében aszfaltozni. Emellett természetesen az alap üzemeltetési, lokális burkolatjavítási munkákat is folyamatosan, ütemezetten végezzük a vármegye útjain, így Tata térségében is – kaptuk válaszul Pécsi Norbert Sándortól, a cég kommunikációs osztályvezetőjétől.

A tisztánlátás érdekében megkérdeztük arról is a társaságot, hogy mely utak is tartoznak hozzájuk. Vagyis mely utak felújítása miatt kell náluk panaszt tenni. Válaszukból kiderült, hogy a városba be, illetve kivezető utakat kezeli az állami cég. Erről térképet is küldtek. 

– A társaság külön online felületet üzemeltet, ahol az érdeklődők útszámra, szelvényszámra is rákereshetnek az országos, állami közúthálózat kapcsán. A térképen Tatára nagyítva azok az utcák tartoznak állami tulajdonba és kezelésbe, amelyek számjeggyel külön is jelölve vannak és vastagabb kiemeléssel láthatóak – magyarázta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

Ezeket az utakat kezeli Tatán a Magyar Közút
Forrás: Beküldött

A többi utca, út esetében az önkormányzatot érdemes keresni. Erre nagyon jó lehetőséget biztosít Tata City App alkalmazása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában