Közakarat

2023.10.20. 11:20

A sok panaszos miatt újították fel a rekordidő alatt átadott Almási utcát Tatán a Közút szerint

A sok panasz és a rossz állapotú burkolat miatt volt indokolt a tatai egyirányú utca újra aszfaltozása az útkezelő közlése szerint. A folyamatosan kialakuló burkolathibák miatt a nagymértékű nehéztehergépjármű forgalom a környező lakosok nyugalmát zavaró zajterhelést okozott.

Goletz-DeáK Viktória

Válaszolt a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hogy miért volt szükség Tatán az Almási utca felújítására. Mint írták: az 1-es főút Almási úti szakasza egy sűrűn beépített, egyirányú forgalmú utca, ahol sajnos a korábban átépítéssel nem érintett, egy sávra szűkülő szakaszon folyamatosan kialakuló burkolathibák miatt a nagymértékű nehéztehergépjármű forgalom a környező lakosok nyugalmát zavaró zajterhelést okozott.

– Társaságunkhoz sorra érkeztek lakossági megkeresések. Kollégáink a kérdéses útszakaszon csak a forgalom kizárásával tudnak érdemi burkolatjavítási tevékenységet végezni. Az útszakasz a nagy átmenő forgalmon túl közösségi közlekedési útvonal is egyben, tehát a buszjáratok útvonalát is érinti a beavatkozás, melyet saját forrásból, saját teljesítésben végez társaságunk – írta válaszban Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs osztályvezetője. Hozzátette: a környező burkolatok állapota indokolttá tette, hogy a forgalom ilyen mértékű zavarása alatt a következő évekre is időtálló megoldásként a teljes rossz állapotú burkolatszakaszt felújítsuk. 

– Az időpont kiválasztását az Önkormányzattal és a Volánbusszal előzetesen egyeztettük, igyekeztünk egy forgalommal kevésbé terhelt időszakot találni. Ugyanakkor a munkavégzés az útszakasz sajátosságai miatt bármikor kényelmetlenséget okoz, melyet azonban a közlekedők és a lakosság érdekében végzünk minden esetben – tette hozzá a szakember. 

Mint arról korábban beszámoltunk: rekordidő alatt elkészült Tatán, az Almási utca felújítása. Először kedden zárták le a Bacsó Béla utat a körforgalommal összekötő utcát, amikor elkezdték a burkolat maratását. Szerdán pedig az aszfaltozással folytatódtak a munkálatok. 

Erre a két napra le is zárták az utcát, az autósokat pedig terelőútra irányították, ami a reggeli és a délutáni csúcsban hosszú dugót okozott. Talán ennek is köszönhető, hogy a tervezett befejezéshez képest korábban végeztek a munkával a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkásai. 

Közben az is kiderült, hogy miért volt szükség az aszfaltozásra. Bencsik János országgyűlési képviselő közösségi oldalán számolt be arról, hogy az ő közbenjárására, lakossági kérésre újították fel az utcát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában