Forgalomkorlátozások

2023.10.12. 16:00

Fontos utat zárnak le Tatán, mutatjuk, merre kerülhettek

Ideiglenes forgalomkorlátozások és forgalmi rend változások lesznek októberben Tatán, amelyek az Almási utcát és a Kocsi utat érintik.

Goletz-DeáK Viktória

Tata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Komárom – Esztergom Vármegyei Igazgatósága több forgalom változást is tervez októberben Tata.

Az első az Almási utat, vagyis az 1. számú főutat érinti. Mint írták: az Almási utcában az egy forgalmi sávra szűkülő szakaszon túl is fognak burkolatot javítani összesen 350 méter hosszban, 2 réteg aszfalt burkolat beépítésével. 

Először október 17-én, kedden kell figyelnie az autósoknak, amikor részleges korlátozás mellett a meglévő aszfalt marását végzik el. A nap további részére visszaadják az autósoknak az utat. De csak másnapig. Október 18-án, szerdán, és 19-én csütörtökön a terelési terv szerint az Almási út teljes zárása mellett végzik az aszfaltozási munkálatokat. Október 19-én csütörtökön, a munkák befejezését követően megnyitják az Almási utat. Azonban egészen addig csak terelőúton tudnak majd közlekedni az autósok: a Bajcsy Zsilinszky és a Bezerédi utcán keresztül, utóbbi ráadásul egyirányú lesz a Bajcsy irányába. 

A Bajcsy-Zs. utcából csak a körforgalom Május 1. útra vezető direkt ágára lesz lehetőség kikanyarodni, ezért kizárólag a személygépkocsik részére meghagyják az Új út- Oroszlányi út- Május 1. úton keresztül a körforgalomba való visszajutás lehetőségét, mert az Új úton lévő híd teherbírása nem teszi lehetővé a tehergépjármű forgalom odaterelését. Az Almási úton található egy autóbusz-megállóhely a terelés napján nem fog üzemelni. Helyette a Bajcsy-Zs. úton, az Újvilág úti kereszteződésnél lévő autóbuszmegállónál fognak megállni az autóbuszok.

A másik helyszín, ahol forgalomváltozásokra számíthatnak az autósok, az Kocsi út. Tatán, a Dózsa György úton burkolatjavítást fognak végezni összesen 300 méter hosszban 1 réteg aszfalt burkolat beépítésével. Október 16. és 20. között, vagyis hétfőtől- péntekig részleges korlátozás mellett a meglévő aszfalt marását, majd az aszfaltozási munkákat végzik el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában