Őszi szezon

2023.10.14. 15:26

Rövidített nyitva tartassál, de várja a látogatókat a tatai Malomkert

Az egykori Kristály Fürdő helyén nyáron megnyílt Malomkert ősszel is várja a látogatókat, ám nem az eddig megszokott órákban.

Kemma.hu

A látogatókat ez az üzenet fogadja most

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A Kemma.hu több olvasója is jelezte, hogy hiába ment el az októberi kellemes melegben a tatai Malomkertbe, zárt kapu fogadta őket. A Kemma.hu is ellátogatott szombaton délelőtt a június végén átadott új látványossághoz, ami ezúttal nyitva volt. Azonban a kapuban kapott információ szerint jelenleg rövidített nyitva tartással üzemel a park: csütörtöktől vasárnapig reggel 9 órától 17 óráig.

A kellemes napsütésben, október talán utolsó meleg hétvégéjén is boldogan játszottak a gyerekek a kertben. Ottjártunkkor két család is örömmel és érdeklődéssel próbálta a különböző malmok kicsinyített mását működésbe hozni. 

Mint arról korábban beszámoltunk: hat szlovák és négy magyar Duna-menti település közös pályázatot nyert, így egymás nevezetességeinek kicsinyített másait építették fel interaktív játszótereknek. A „CULTPLAY – Interaktív tematikus parkok” nevet viselő projekt célja, hogy a kulturális örökség innovatív hasznosítását lehetővé tevő, határon átnyúló turisztikai attrakciókat hozzon létre.

Egyébként ennek a projektnek a keretén belül épült meg az egykori Kristály Fürdő területén a nyáron átadott Malomkert is, aminek egyik elemeként a gútai hajómalom "elevenedett" meg. A szlovákiai Gútán, a Szent Rozália Parkban (Mestský parkban) pedig a Tatai-vár kicsinyitett mását álmodták meg egy kétszintes játszótér formájában. 

Malomkert Tata
Az ősz beköszöntével nem kell tömegre számítanunk a kertben
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában