Úttörő

2023.10.10. 06:55

Oroszlány elismert gyógyfejlesztő igazgatója minden gyermek arcára mosolyt csal

Nagyné Batin Erika, az oroszlányi Benedek Elek EGYMI intézményvezetője kimagasló szakmai munkája elismeréseként miniszteri elismerést vett át a közelmúltban Komáromban, egy tankerületi értekezleten. Munkásságáról, a díjról és jövőbeni terveiről beszélgettünk vele.

Kemma.hu

Nagyné Batin Erika első és egyetlen munkahelyén, a Benedekben

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Nem volt könnyű időpontot egyeztetni Nagyné Batin Erikával, olyan sűrű volt számára az elmúlt időszak. Amint hazaért horvátországi nyaralásából, már kapott is egy meghívót az oroszlányi képviselők legutóbbi tanácskozására. A testületi-ülésen Lazók Zoltán polgármester gratulált a kitüntetettnek és dr. File Beáta jegyző méltatta néhány sorban eddigi munkásságát.

– Meglepődtem – kezdi el mesélni Erika. – Persze, nagyon jól esett. Különösen, mert a tankerület javaslatára kaptam az elismerést – teszi hozzá, miközben minden intézményi ellenőrzés arról árulkodik, az oroszlányi Benedekben minden rendben van. Ez, Erika is jól tudja, csupán az érem egyik fele. A szakmai részen kívül van egy másik fontos összetevő is, a gyerekek végtelen szeretete.

– 1987-ben kezdtem az oroszlányi iskolában. Ez volt az első és az egyetlen munkahelyem. Nagy szeretettel fogadtak már az első alkalommal. Talán a kölcsönös szimpátia miatt, de visszahívtak, pedig nem volt üres pozíció.

Szerencsém volt, mert olyan gyógypedagógus vett a szárnyai alá, aki minden létező fortélyra megtanított

 – emlékszik vissza a napközis tanárból lett igazgató, akihez örömmel futott oda a hétéves kisgyermek, de akinek nagyon örült a tizenéves kamasz is.

Erika végigjárta a szakmai ranglétrát: módszertani képzésben vett részt, ellátta az utazó gyógypedagógiai feladatokat, 2010-ben fejlesztő iskolát indított a megyében először. Mára Bábolnáról, Kocsról, de még Szárligetről is járnak a stabil alapokon nyugvó fejlesztő intézetbe. 2014-től a korai fejlesztés is nagy hangsúlyt kapott a Benedekben. Elindult a hiányterületnek számító óvodai képzés a speciális nevelést igénylő gyerekeknek és ezzel szintén úttörőnek számított ő és iskolája is Komárom-Esztergomban.

– Nagyon jó a hírünk, emiatt sok pályakezdővel dolgozunk együtt. Eszközkölcsönző működik az iskolában, vagyis térítésmentesen használható például a speciális lovaglószék, vagy a kistrambulin – árulja el Nagyné Batin Erika, aki, ha ideje engedi, szívesen utazik. Távolabbi tervei között szerepel Portugália és Ázsia is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában