Korlátozás

2023.09.13. 19:00

Teljes útzár Kesztölcnél: hídszerkezetet cserélnek, a buszok is máshogy járnak

Csütörtök reggel 8 órától teljes útzár lép életbe az 11126-os, ismertebb nevén az alsó bekötőúton – közölte a kesztölci önkormányzat. A várhatóan egy hónapig tartó korlátozás miatt átmenetileg csak a felső bejáratnál lehet eljutni a településre.

Kemma.hu

Kicserélik a hídszerkezetet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a „Közlekedésfejlesztés Komárom-Esztergom megyében III.” című 1,196 milliárd forintos projekt részeként végzi el a Topolyka-patak hídja előtti kanyartól egészen a Szabadság téri kereszteződésig tartó mintegy 2 kilométeres szakasz felújítását.

A munkálatok egy ideig jól haladtak – az elöregedett aszfaltréteg felmarását követően rövid időn belül kiegyenlítő aszfaltréteggel látták el az utat, az alsó patakhíd megújult, megépültek az új buszmegállók is és a Szabadság térnél is lerakták az új szegélyköveket – majd a felső, a település helységtáblájához közeli másik hídnál megakadt a projekt.

Farkas Krisztina polgármester most közölte, hogy az említett helyszín a teljes hídszerkezet cseréje miatt lép életbe az útzár, a korlátozásra pedig előre nem látható műszaki probléma miatt van szükség. Hangsúlyozta, hogy a TSZ major továbbra is megközelíthető marad majd az alsó bekötőútról, de a faluba nem lehet majd eljutni. A község vezetője hangsúlyozta: október 15-ig csak a felső, Jószerencsét utcai be- és kihajtó lesz használható. Azt kéri a lakosságtól, hogy tájékoztassák az ideiglenes változásról a hozzájuk érkező látogatókat is.

Buszmenetrend
A Volánbusz Zrt. közölte, hogy az építési munkálatok miatt az Esztergom és Piliscsaba között közlekedő, 852-es, 853-as és 854-es számú járatok szeptember 14-től terelt útvonalon közlekednek, a következő hetekben nem fogják érinteni az alsó bekötőúton lévő Major nevű megállóhelyet. A le- és felszálláshoz a Kesztölc, Alsó elnevezésű megállóhelyet javasolják a lakosoknak. A buszok közlekedésről a 33/511-720 és 33/511-721-es telefonszámon lehet érdeklődni a volán társaságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában