Szüreti mulatság

2023.09.09. 06:56

9+1 kihagytatlan szüreti, családi program Komárom-Esztergomban

Beköszöntött az ősz, és vele együtt a szüreti mulatságok időszaka is. A borok és szőlők szerelmeseit országszerte kora őszi vígadalmak, szórakoztató programok, könnyűzenei koncertek és ínycsiklandó gasztronómiai élmények várják. Mutatjuk vármegyénk legjobbjait.

Kemma.hu

Ha ősz, akkor szüret és szüreti felvonulások, mulatságok! Komárom-Esztergom vármegye őszi programjaiból hoztunk egy válogatást a Bakonyaljától Esztergom térségéig. 

Borünnep és felvonulás Szőnyben

Szeptember 9-én, 6 órakor kezdődik a horgászverseny a Kórház-tónál, majd zenés ébresztő következik. A Bozsik-iskola udvarán 9 órától szüreti foci kupa lesz, majd a művelődési háznál a Pitypang zenekar ad koncertet. Lesz gulyásleves főzőverseny, 12 óra 15 perctől Herczog Ricsi muzsikál. 14 órakor lesz az ünnepi megnyitó, a terményáldás és a szüreti felvonulás. Ezt követően fellépnek a helyi csoportok, eredményhirdetések. 16 órakor Agárdi Szilvia énekel, 20 órakor pedig Wolf Kati lép fel. További információt az esemény hivatalos Facebook-oldalán olvashattok.

Falunappal egybekötött szüreti felvonulást tartanak Tokodon

Szeptember 9-én szüreti felvonulást és falunapot rendez a tokodi önkormányzat. A menet 13:30-kor indul el a Kantintól, majd a „falukör” teljesítése után oda is tér vissza. A helyi fellépők szereplése mellett interaktív gyermekműsor, gyermekzenekar, este pedig szüreti diszkó és utcabál is lesz.

IV. Katolikus Családi Nap és Szüreti Felvonulás Tárkányban

A szüreti felvonulás sorában Tárkány is becsatlakozott, ahol szeptember 15-én várják vendégeket. 19:30-tól Fancsik Gesztenye István fellépése, majd
20:30-tól A Várakozni Tilos! zenekar koncertje szórakoztatja a résztvevőket. 

Szüreti életképeket várnak Tarjánban

A település kuturális közösségi oldalán tette közzé, hogy szeptember 15-éig várja azokat a fotókat a kulturális menedzser, amelyek a szüret hangulatához kapcsolódó életképek ihlettek. A kistelepüléseken nagy hagyománya van az efféle humoros jeleneteknek, amelyek nagy részét a szüret ihletett.

Szeptember 16-án vár Bokod

A menet 14 órakor indul el a Falusi Rétestől - egy falukört megtéve - egészen a Művelődési Ház kapujáig. További információért keressétek fel az esemény hivatalos Facebook-oldalát

Kecskédre is ellátogatnak a győri ördöglovasok!

Az idei kecskédi szüreti felvonulás szeptember 16-án,  13 órakor indul az Óvoda előtti térről. Az esemény során fellép a Kecskédi Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde gyermekei és a Kecskédi Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói. Délután három órától akadály- és vadászhajtást láthatnak az érdeklődők, majd érkeznek a győri ördöglovasok! Nyolc órától a Die Adlersteiner szórakoztatja a közönséget. További információkért keressétek a Kecskéd hivatalos Facebook-oldalán található plakátot. 

Szüreti felvonulás lesz Kesztölcön

Szeptember 23-án hagyományos szüreti felvonulást tartanak Kesztölcön. A menet 15 órakor indul el a Szent Kelemen térről, majd a Csévi utca, Petőfi Sándor utca, Vendel szobor és a Kosári utca érintésével érkeznek majd meg a művelődési házba. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az óvodások és iskolások mellett a Mocenok-i Férfikórus, a Felsőkirályi Énekkórus, a Kesztölci Pávakör, a Kesztölci Nyugdíjas Klub, illetve a Hangfestő Iskola növendékei is fel fognak lépni. A szüreti bál 20 órakor kezdődik, melyen az Alföld Band fog játszani.

Szóljon gyorsan mindenki sógornak, komának, itt az ideje a súri szüreti mulatságnak!

Súron, szeptember 23-án, 13 órakor kezdődik a szüreti felvonulás, amely egészen szeptember 24-éig várja az érdeklődőket. A mulatságon köszöntőt mond Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Dr. Kancz Csaba főispán. Az esemény ideje alatt bemutatják Súr község imázsfilmjét, a színpadon láthatjuk a súri mazsorettcsoport, valamint a néptáncosok előadását, este pedig Dj Szatmári adja a talpalávalót. A szervezők az aprótalpúakra is gondoltak: légvárral és körhintával kedveskednek nekik. További információk a kisbermost.hu hivatalos oldalán érhető el. 

Kis Grófo és Kozsó is fellép a VII. Ászári Szüreti Vigadalmon 

Szeptember 23-án hagyományos szüreti felvonulást tartanak Ászáron. A programsorozat 15 órakor kezdődik a Holdfény Mazsorett Csoport fellépésével. A nap további részében az érdeklődők megnézhetik Ászár imázsfilmjét. A szüreti menet 16 órakor indul a Széchenyi utcától. Az esti órákban 18 órától Kozsó, 19 órától Kis Grófo, 20 órától pedig Takács Zoltán adja a talpalávalót.  

Október 7-én Felsőgallán is szüretelhetünk

A szüreti felvonulás mellett a 30 éves a Felsőgallai Német Nemzetiségi Felnőtt Tánccsoport jubileumi ünnepségét is megtartják. A programsorozat 15 órakor veszi kezdetét, a szüreti felvonulással, amely a felsőgallai buszfordulótól a Széchenyi István Művelődési Házig tart majd. 16 órakor a Német nemzetiségi művészeti csoportok műsorát láthatják az érdeklődők. Fellép többek között a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör, a Felsőgallai Német Nemzetiségi Szenior Táncsoport, valamint a Felsőgallai Német Nemzetiségi Óvoda és még sokan mások. A mulatság hajnali kettő óráig tart a művelődési házban, ahol a Die Lausbuben zenekar szórakoztatja majd a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában