Szakkiállítás

2023.09.29. 14:18

Aranyos mesterként faraghat már tovább a süttői kőfaragó

A tatabányai székhelyű Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestület ingyenes belépőjegyet kínált az érdekvédelmi szervezet tagjainak a péntekig tartó veronai 57. Marmomac Kőipari Szakkiállításra. A lehetőséggel százharminc hazai szakember élt.

Fenyvesi Károly

Latorcai Csaba, a Designkő Kft. tulajdonosa

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

A köves világ évente ismétlődő legnagyobb idei seregszemléjén ötvennégy ország 1507 kiállítója várja az érdeklődőket a 76 ezer négyzetméteres területen kialakított tizenkét pavilonban és a három szabadtéri placcon.

Szintén a magyar érdekvédelmi szervezet híre, hogy a Dr. Sághy Antal Környezetvédelmi és Kulturális Egylet által rendezett süttői Kő Kövön Fesztiválon az ipartestület Aranykoszorús Mester elismerését vehette át Latorcai Csaba. A szőnyi születésű kitüntetett a budapesti Bokányi Dezső Szakmunkásképző Intézet süttői kihelyezett tagozatán kőfaragó, majd a Képzőművészeti Kivitelező Alap Vállalatnál kőszobrász végzettséget szerzett. Néhány évet külföldön töltött, majd egy hármas vállalkozásban volt érdekeltsége. Tizenhét esztendeje a Designkő Kft. tulajdonosaként öregbíti a süttői kőfaragók jó hírét. Szakmai berkeken belül személye mind a régióban, mind országos szinten nagy megbecsülésnek és elismerésnek örvend, kilenc éve tagja az ipartestületnek.

Latorcai Csaba lakóhelyén a mester önzetlen felajánlásával megújult a Szent Ilona kápolna, mellékoltárral gazdagodott a Szent Lipót templom, Szent Lipót-szobor áll a Templom téren. Azonnal helyreállította a villámcsapással károsodott Millenniumi emlékművet, emléktáblákat készített ellenszolgáltatás nélkül. Ő alkotta többek közt a rédei V. Esterházy Imre mellszobrot és a nyergesi Bosco Szent János-szobrot is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában