Bányásznap

2023.09.01. 20:48

Alsógallán is koszorúztak a bányászok tiszteletére

Az Alsógallai Baráti Egyesület által felállított bányász emlékműnél minden évben megemlékeznek a hősi halált halt bányászokról. Glück auf! – azaz szerencse fel, áll a monumentum talpazatán.

Kemma.hu

A 73. Bányásznap alkalmából is elhelyezték a megemlékezés koszorúit. Schamberger János, az egyesület elnöke emlékeztetett arra, hogy a városrész területén nyílt meg az első akna, mely a szénbányászat kezdetét jelentette Tatabányán, és megalapozta a későbbi jólétet.

Szűcsné Posztovics Ilona polgármester versidézettel kezdte ünnepi beszédét, majd személyes, a bányászathoz kapcsolódó emlékeit osztotta meg a jelenlévőkkel.

A városrész önkormányzati képviselője, Gál Csaba arról beszélt, hogy meg kell őrizni a hagyományokat, melyek a jövőnket is meghatározzák, hiszen a múlt ismerete nélkül nincs jövőkép. Ezt követően a Baráti Egyesület, a városi önkormányzat, a BDSZ, és a helyi intézmények és civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés virágait az alsógallai bányász emlékműnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában