Tarján Községért Emlékérem

2023.08.12. 08:26

Tevékenységével maradandót alkotott a tarjáni kitüntetett

A Zenei Fesztiválon adták át a Tarján Községért emlékérmet. A köszöntőben elhangzott: egy fontos települési hagyományt próbáltak újjáéleszteni, amely emlékezteti az itt élőket a múltjukra, ugyanakkor formálja a jövőjüket.

Kemma.hu

A díj átadásakor. Klinger Tamás adta át az elismerést Prech Józsefnek, és a mögötte álló feleségét is köszöntötte

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

A német ajkú településen sok önkéntes segíti munkájával a közösségeket. Köztük kiemelkedő Prech József, a helyi általános iskola egykori tanára, a FaluTV megálmodója, s az önkéntes tűzoltók egykori vezetője, akit felesége Katalin kísért fel a színpadra, hogy átvegye a Tarján Községért emlékérmet. Prech József ugyanis súlyos betegsége révén mozogni, beszélni sem tud. 

Az elmúlt évtizedekben azonban meghatározó alakja volt a falunak, aki tevékenységével maradandót alkotott. A méltatásban elhangzott: önkéntes munkája és hosszú éveken át tartó elkötelezettsége nem csak egy-egy rendezvényen mutatkozott meg, állapota ellenére életének még mai napig is meghatározó része. 

Évtizedeken keresztül készítette a FaluTV műsorát és archiválta a település történetét. A múlt megőrzése, a régi emlékek, események dokumentálása nemcsak az idősebb generáció számára fontos. Ezzel a munkával segítette a fiatalokat abban, hogy büszkék lehessenek szárazásukra. 

Az általános iskola nyugalmazott tanáraként is példamutató módon szolgálta a közösséget. Éveken át foglalkozott a fiatal tehetségekkel. 
Emellett az önkéntes tűzoltók csoportját is vezette. Lelkesedése, munkájának eredménye a mai napig meghatározza a tarjáni önkéntes tűzoltóság életét – mondta a méltatás során Klinger Tamás, a település polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában