Elismerés

2023.08.22. 09:00

Nyergesújfalu a szívügyük: emlékérmet és kitüntetést is kaptak a falu büszkeségei

A Szent István szobornál tartott alkotmánynapi ünnepséget az önkormányzat és a római katolikus egyházközség. A Himnusz elhangzása után Mihelik Magdolna polgármester osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

Kemma.hu

Közjóért kitüntetést kapott Szalai Béláné, Zsuzsanna

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

Az eseményen Pro Urbe emlékérmet vehetett át a helyi közösség szolgálatában végzett tevékenysége elismeréseként a Gelencsér-házaspár. Többek közt Gelencsér Géza képviselő-testületi tagként végzett munkája, a közművelődési bizottság elnöki feladatainak lelkiismeretes ellátása indokolta a képviselő-testület döntését. 

Felesége, Marika képzőművészeti alkotó-tevékenységével, nagyon sok helyszínen látott kiállításaival, a kisváros kernstoki örökségét is továbbadva adott hírt Nyergesújfaluról. A házaspár életutat, szakmai és civil pályát tekintve is szoros egységben éli napjait. Több mint negyven éven át tanítottak a nyergesi középiskolában.

A Közjóért kitüntetést vehette át a szociális területen dolgozó Szalai Béláné. Munkáját hozzáértéssel, remek helyismerettel, humánusan végzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában