Kiderült

2023.08.19. 14:53

Ezért állt le mégis a neszmélyi kompközlekedés - válaszolt a Közút

Napokkal ezelőtt, szerdán írtuk meg, hogy két hétig nem fog járni a komp Neszmély és Dunaradvány között. Az információt, amelyet egyébként a település közölt a közösségi oldalán a Magyar Közút Zrt. cáfolta. A szervizbe hajózott komp helyére helyettesítő komp érkezett, ami azonban szintén elhajózott augusztus 19-én, szombaton délelőtt. Tábla is került az állomásra. Friss cikkünk nyomán a Közút is jelentkezett.

Goletz-DeáK Viktória

Másutt van dolga és feladata

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Még szerdán írta meg a Kemma.hu, hogy augusztus 19-től két hétig nem fog járni a komp Neszmély és Dunaradvány között. Cikkünk megjelenése után a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya megkereste portálunkat és nyomatékosította

Semmilyen alapja nincs annak a feltételezésének, hogy szombattól ne járna a komp.

Másnapra azonban változott a véleményük. 

– Múlt héten a Neszmély nevű kompot műszaki meghibásodás miatt szervízbe kellett szállítani, akkor soron kívül helyettesítő kompot, a Csanádot állítottuk szolgálatba. Utóbbi komp augusztus 12-e óta folyamatosan, menetrend szerint járt – közölték, majd azt is hozzátették:

A komp a mai naptól az augusztus 20-ai ünnepséghez kapcsolódó feladatokat lát el, így úton van Budapestre. A korábbi tervek szerint a hétvégére a Neszmély javítása is befejeződött volna, de előre nem látható okok miatt várhatóan csak jövő hét második felére fog újra üzemben lenni.

A Közút arra is felhívta a figyelmet, hogy a komp szolgáltatás ideiglenes szüneteléséről a helyszínen és az utinform.hu oldalunkon is tájékoztatták az érdeklődőket, illetve az Útinform szolgálat az országos rádiós együttműködéseit is felhasználva adott erről információkat a nap folyamán.

– A közlekedők türelmét és megértését kérjük a helyreállítási munkákig, ezt a közlekedők biztonsága és a hosszú távú, folyamatos üzemeltetés érdekében végeztetjük el. A komp újra indulásáról érdemes még utazásuk előtt tájékozódniuk telefonon vagy az utinform.hu oldalon, ahol minden vármegyei és országos diszpécserszolgálatunk elérhetőségei is megtalálhatóak – írták a válaszukban.

Mint arról szombaton beszámoltunk, délelőtt a Kemma.hu fotósa lencsevégre kapta, ahogyan a Csanád kifut a neszmélyi kikötőből és elindul Budapest felé. Nem sokkal később a kikötő bejáratához kikerült „A komp nem üzemel” tábla. Megtudtuk, hogy egyrészt a hajó kapitánya ment szabadságra, másrészt a komp műszaki vizsgálaton van Óbudán. Értesülésünk szerint

olyan alkatrész igény merült fel a javítás során, aminek a beszerzése hosszabb időt vesz igénybe. 

A kompot helyettesítő régebbi típusú Csanád csak egy ideiglenes helyettesítő megoldás. Ráadásul ennek a hajónak szombattól máshol van szerződése és nincs másik helyettesítő komp, amit a Duna ezen szakaszának adottságai mellett üzembe helyezhetnének.

Akkori cikkünk megjelenése után a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya megkereste portálunkat és nyomatékosította, hogy a komp folyamatosan jár és járni fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában