Kemma.hu videó

2023.07.30. 06:58

Videón a Bokodi Piknik: nem csak a szem, semmi sem maradt szárazon +fotók

Jókedv, móka és kacagás jellemezte az év legnagyobb fesztiválját Bokodon. Ugyan nem voltak sztárfellépők és prominens vendégek, de a helyi erők megmutatták, mi kell az igazán jó hangulathoz. Igaz, a több mint egyórás eső kicsit átírta a programokat.

Wágner Zsanett

Szommer Ákos és csapata már reggel nyársra húzta a több mint 450 kilogrammos ökröt

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.

Polgárőrök terelték az autós forgalmat az óvoda felé, ugyanis több óra hosszára lezárták a település főutcáját. Nyomós volt az indok: a Bokodi Pikniken mutatott a község apraja-nagyja.

Szintén hagyományos mozzanat volt a vadásztársaság ökörsütése, ami az idén sem maradhatott el. Már reggel nyársra húzta Szommer Ákos és csapata a több mint 450 kilogrammos példányt, aminek húsából minden negyedik bokodi jóllakhatott. A megvásárolt falatok jótékony célt szolgáltak: az idén a Dr. Nemere Zoltán Óvodát és Bölcsődét lehetett támogatni a finom falatok kóstolásával.

Aki más ízre vágyott, lakmározhatott a főzőversenyre készült ételekből. Tizenhárom csapat indult, a megmérettetésnek pedig egyetlen feltétele volt csupán: olyan étek készüljön, amelynek összetevői között a krumplit is helyet kap. Ugyanis Bokod arról híres, hogy az országban elsőként itt termett a gumós növény.

Visszatérve a versenyre, részt vett rajta csolnoki és zsitvabesenyői csapat is, a program többi részét azonban esőfelhők árnyékolták be. Ahogy a tömeg, úgy a cseppek is gyülekeztek, és a KadarKölykök, valamint a Bazsarózsa és a szépkorúak bemutatóját követő zumbaelőadás már nem is úszta meg szárazon.

Bár a helyiekből összeállt táncos csapat bebizonyította, hogy a latin dallamokra jól lehet mulatni esőben is, többen inkább az út menti fák és az árusok ponyvái alá húzódva kerestek menedéket.

Az időjárás némiképp átírta a programok sorát, de a lényeg és a hangulat változatlanul megmaradt: mindenkit szívesen láttak a Pikniken, de nem hirdették meg és nem is invitáltak senkit az eseményre a környező településekről. Ugyanis a rendezvény sajátja, hogy a bokodiaknak és a bokodiakért szól minden ezen a szombati napon, és ez most sem volt másként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában