Nyaralás négy lábon

2023.07.09. 09:47

Kutyanapló - így nyaralt a 4x4-es Elen, a tatabányai terepjárósok hű segítője

Kutyáknak is kijár a szabadság. Elen nevében gazdája, Ördög István számolt be a négylábú segítő vakációjáról. Írását szerkesztett formában közöljük.

Kemma.hu

A keresés már hiányzik Elennek, a mentőkutyának a gazdája szerint

Forrás: beküldött

Sziasztok kedveskéim! Üdvözletem küldöm Balatonkeneséről minden követőmnek és rajongómnak ! Egy kis időre a megszokottól eltérő életkörülmények között élek. Mint tudjátok, év közben egy tömbházban lakom a saját embereimmel.

De most eljött a szabadság ideje!

Elhoztam őket nyaralni Balatonkenesére, ahol olyan dolgokat csinálhatok, mint egy vidéki kutya. Udvaron szaladgálok, megugatom a számomra ismeretlen vagy gyanús dolgokat. Néha válaszolok a szomszéd falusi kutyáknak is. Hiszen egy pedigrés német juhász szuka nem viselkedhet neveletlenül.

Játszunk, kikapcsolódunk, sétálunk, fényképezkedünk. Vagyis a gazdáink fényképeznek minket. Mert ketten vagyunk Pixivel a saját embereink között. Vagyis ez így nem is egészen pontos, mert idén jött velünk egy új család tag is: egy cserregő, zöld-sárga madár. A gazdik Kivinek hívják.

Azt mondják: papagáj. Pixie sokszor figyeli mereven, és csodálkozik, hogy van már nála is kisebb családtag. Bár tudom, nem szabad bántani a kisebbeket,

én azért jól kitollaznám , ha nem lennék jólnevelt német juhász szuka, és nem figyelnének rám a saját embereim.

Mondtam már , hogy itt egyébként mindenki megcsodál? Akik az utcán közlekednek és belátnak az udvarra vagy séta közben látnak, mindenkitől begyűjtöm az elismerő, dicsérő szavakat. Itt valahogy mindenkinek jó ízlése van, azt tapasztaltam.

A családomon kívüli emberek el vannak ájulva, milyen szép és okos vagyok, és milyen fényes a bundám, és még sorolhatnám reggelig.
Nagyon kedvesek.

Pedig nem is tudják, hogy mentőkutya vagyok otthon, és már életet is mentettem.

Ami mindig is furcsa volt az emberekben , hogy soha nem kellett tennem az elismerésükért. Elég volt csak megjelennem. Bár azért a gazdámat mindig igyekszem lenyűgözni. Elvégre csak ő az én saját emberem! Hiába, anyám már egészen kis bolyhos kölyök koromban megmondta, hogy egy igazi nemes kék vérű német juhász szuka vagyok, csupa flancos nevű felmenővel.

Remélem otthon minden rendben van! A gyakorlásokat felfüggesztettük, amíg pihenünk,

de nekem azért már viszket az orrom egy kis keresésre.

Jó móka, mikor azt hiszik ezek a botorrú kétlábúak, hogy el tudnak bújni előlem. Én viszont mindig kiszagolom őket, hogy merre vannak. Igazából ez hiányzik csak az otthoni életből. A többit meg tudnám szokni. 

A gazdi ágya előtt alszom. Őrzöm az álmát. De napközben is mindig mellette vagy a közvetlen közelében vagyok. Persze a labdám mindig nálam van, azt még Pixienek sem adom oda.

Pixie egyébként még nálam is flancosabb, mindenkit lenéz. Ő például nem szeret gyalogolni, így az egyik emberem cipelgeti egész nap, onnan fentről vet megvető pillantásokat az idegen emberekre. Akik, komolyan mondom, még be is hódolnak és gügyögnek neki.

Fantasztikus érzéke van hozzá, hogy mindenkiből hülyét és alattvalót csináljon!

Így vagyunk jelenleg. Na kedveskéim, megyek is, csak gondoltam hírt adok magamról, hogy nem tűntem el , csak elhoztam nyaralni a családomat. Üdvözlöm minden kutya és ember barátomat otthon!

ELEN PERECZPARTY, a német juhász szuka 

(Az íráshoz az alapötletet Ördög István kedvenc rajzfilmje, a Gréti - Egy kutya feljegyzései adta.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában