Ikszek

2023.07.19. 12:23

Iskolaépületben voksolhatnak a pilismarótiak a bánya miatti népszavazáson

Augusztus 27-én tartják a pilismaróti népszavazást.

Kemma.hu

Pilismarót A Rákóczi utca 14. szám alatt található általános iskolában lesz majd a 001-es és a 002-es szavazókör is az augusztus 27-i népszavazáskor – olvasható a Dr. Hekman Tibor jegyző, a helyi választási iroda vezetőjének tájékoztatójában. Aznap a helyieknek arról kell dönteniük, hogy támogatják, vagy ellenzik azt, hogy Pilismarót község közigazgatási területén külfejtéses bányászati tevékenységet végezzenek. 

Illetve, hogy ennek érdekében a képviselő-testület a településrendezési tervben más övezetbe sorolja-e át az érintett területet. A tájékoztatóból kiderül az is, hogy a helyi választási bizottság elnöke Rémai-Kovácsné Kecskés Lilla lesz. Hangsúlyozták, hogy a voksoláson a településen lakóhellyel rendelkezők, illetve legkésőbb a népszavazás kitűzését megelőző harmincadik napig tartózkodási helyet létesített és augusztus 27-én is érvényes tartózkodási hellyel rendelkező választópolgárok vehetnek részt. A szavazóhelyiségek 6-19 óra között kereshetők fel, voksolni érvényes személyi okmánnyal és lakcímkártyával lehet.

Mint ismert, 2020 nyarán egy lakossági fórumon tájékoztatták a helyieket, hogy a község területére a GM-Pro Kft. egy nagyobb volumenű beruházást tervez. A tiltakozás és nyomás hatására előbb Pergel István Csaba polgármester mondott le, majd feloszlott a képviselő-testület is. A „bányaügy” azóta is beszédtéma a településen, a projekttel kapcsolatos legutóbbi hír pedig az volt, hogy tavasszal visszavonták a vállalat környezetvédelmi engedélyét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában