Fontos állomás

2023.07.07. 08:08

Ipari park lesz 10 hektárból Kisbéren - így haladnak a munkálatok

A vérteskethelyi út melletti ipari területen már javában zajlik a kivitelezés.

Kemma.hu

A vérteskethelyi út melletti ipari területen első körben 20 parcellát alakítanak ki

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, közművesített ipari parkká alakítanak egy csaknem tízhektáros területet Kisbéren, amelyre kisvállalkozások betelepülését várják. A munka az ütemtervnek megfelelően halad, sőt még arra is jó esély van, hogy a szereződéses határidőnél előbb befejeződnek a munkálatok – adta hírül közösségi oldalán Sinkovicz Zoltán, a település polgármestere.

Az összesen 10 hektár közművesített területen 20 kisebb parcellát alakítanak ki, amelyek körülbelül 3000-6000 négyzetméter nagyságúak. Ezeken a telkeken Kisbér önkormányzata a helyi és környékbeli kis- és középvállalkozásoknak kíván megfelelő telephely lehetőséget biztosítani. Folyamatban van a parcellák vételárának a kidolgozása értékbecslő bevonásával.

– Biztatni szeretnék minden olyan vállalkozást, amely bővíteni szeretne, vagy jelenleg olyan helyen működik, ami vagy neki, vagy a környezetének nem ideális, hogy jelezzék vételi szándékukat az önkormányzat felé – tette hozzá a polgármester.

A projekt indításának két célja volt. Az egyik, hogy munkahelyteremtő befektetőket hozzanak a városba, amelyhez egy önkormányzati tulajdonú területet tudjanak biztosítani. A másik pedig, hogy a településen és a környékben működő vállalkozásoknak minden igényt kielégítő telephely-lehetőséget nyújthassanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában