Új funkciók

2023.07.29. 17:43

Így lesz szabadidőpark a régi homokos pályából Nyergesen

A telekmegosztási eljárás, és a szabályzat módosítása után jól haladnak a földmunkák Nyergesújfalun.

Fenyvesi Károly

Földmunkák a készülő nyergesi szabadidőparknál

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

Rövid idő alatt alaposan megváltozott a helyi postához közeli, Váci Mihály utca, Kisfaludy utca, Béke tér által határolt, elöregedett gyeppel borított, sík terület. Az idősebb korosztály talán még emlékezik arra, hogy edzések, remek bajnoki focimeccsek helyszíne volt egykoron.

A jelent évi egyszeri búcsú, illetve többnyire szintén egy sátras cirkuszi előadás jelenti itt. A jövőt ezekben a napokban teherautókkal, földgyalukkal, markolókkal szakemberek készítik elő. Jó ütemben halad egy szabadidőpark kialakítása.

Az elképzelések megvalósításához az önkormányzat 180 millió forint támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Ez az összeg első körben a beruházás teljes költségét fedezte volna. A tervek elkészülte után szükség volt egy telekmegosztási eljárásra, módosítani kellett a helyi építési szabályzatot.

Mielőtt elindult a munka, kiderült, hogy a kiadások becsült összege nagyot ugrott, már milliárdos szintet ért el. A lehetőségekbe első ütemben többek közt parkosított felület, bekerített, kamerákkal védett terület, parkoló, két játszótér, fitneszeszközök telepítése, akadálymentes mosdó, fedett közösségi tér kialakítása fér bele.

A távolabbi jövőt jelentheti egy fedett színpad, színvonalas nézőtér, többfunkciós épület, vizes játszótér, egy komolyabb KRESZ-park. Megvalósításukról az igények, az adódó lehetőségek alapján dönt majd az önkormányzat. Jelenleg a városban nyolc játszótér, két különálló erősítőpark, játszóterekhez integráltan további kettő vár mindenkit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában