Beruházás

2023.07.25. 13:41

Átalakítják a legendás nyergesi focipályát: szabadidőpark lesz a helyén

A 120 évvel ezelőtt indult Eternitgyár egykori legendás focicsapatának pályája újra megtelhet élettel.

Kemma.hu

A napjaikban alkalmanként búcsúnak, cirkusznak, lelkes kutyasétáltatóknak helyet adó, fűnyírással rendben tartott területen többen felfigyeltek a sok földbe ütött, piros végű karóra. Egy új beruházás gyakorlati kezdetének jelei ezek. Az önkormányzat 180 millió forintos támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében az elképzelések megvalósítására a helyi Zöld Város Projekt keretében. A munkaterület átadása megtörtént.

Az évekkel korábban lakossági fórumon már bemutatott beruházás helyszínét a pályáztató hagyta jóvá. Előírás volt, hogy a létesítménynek épülettel, használaton kívüli közterületen kell megvalósulnia. Pozitív hatást jelentett a döntésre az azóta egyelőre meghiúsult tervű Sánc-hegyi örökségvédelmi helyszín közelsége. A közeli környékben a Liget utcai és a Zelk Zoltán utcai játszóterek a legkisebbeknek épültek, más városrészekkel ellentétben a térségben úgymond nagyobb, jelentősebb játszóeszközök nincsenek. Az évi egyszeri, búcsút kísérő vidámparkról és az esetleges cirkusz sátrak elhelyezéséről nincs döntés. Megoldható.

Az első ütemben, a mostani nyáron két játszótér készül az aprónépnek, illetve a náluk kicsit idősebbeknek, szüleiknek, kísérőiknek fitnesz-eszközök létesülnek. Parkosított terület is szolgálja majd a pihenést. A pályázat elbírálói kimondottan támogatták, hogy a területre érkezők esőben fedett közösségi térben tudjanak menedéket találni. Ez a tér alkalmanként civilek találkozó helyisége, intézmények foglakoztató helyisége is lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában