Rongálás

2023.07.22. 11:20

Feljelentést tett a Pilisi Parkerdő a facsemeték rongálási ügyében

Feljelentést tett a Pilisi Parkerdő Zrt. a rendőrségen, mert ismeretlenek elpusztították a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőivel közösen ültetett facsemetéik mintegy kétharmadát a XX. kerületben. A társaság azt közölte: idén májusban a vb szervezőivel közösen negyven facsemetét ültettek el az újtelepi parkerdőben.

Kemma.hu

Ez az atlétikai világszövetség fenntarthatósági stratégiájának és a Pilisi Parkerdő városierdő-fejlesztési programjának közös, jelképes akciója volt, most azonban ismeretlen tettesek a facsemeték mintegy kétharmadát elpusztították. Reinitz Gábor vezérigazgató akkori nyilatkozatát idézve hozzátették, azon a területen hetven éve még hulladéklerakó volt, majd az erdészek erdőt telepítettek oda, és jól látható, hogy ennek milyen fontos szerepe van a terület újraművelésében.

"Az egykor tájseb sikeres rekultivációját bizonyítja, hogy itt már mindennapos vendég a védett mocsári teknős vagy a szintén védett zöld levelibéka" - írták. Kiemelték, a társaság a terület megújítása során első lépésben jelentős mennyiségű illegális hulladékot szállított el, majd séta- és futóutat alakított ki, ennek mentén négy helyen kondieszközöket is kihelyeztek. Emellett megújult a focipálya, továbbá két letelepedőhely és egy esőbeálló is létesült, míg a kutyásokra is gondolva nagy területű, úgynevezett agility-eszközökkel ellátott kutyafuttatót építettek.

Az eddigi információk szerint az ismeretlen tettesek július 1-jén este az elültetett facsemeték közül csaknem harmincat megrongáltak, illetve elpusztítottak. A Pilisi Parkerdő munkatársai megpróbálják a menthető facsemetéket visszametszéssel megőrizni, az elpusztítottak helyére pedig újakat ültetnek. A társaság az ügyben feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában