Palet-tata

2023.07.23. 22:08

A természet volt a témája a tatai alkotótábornak +fotók

A tatai vár művészeti tábora zajlott a héten Tatán. Gyönyörű alkotások születtek.

Kemma.hu

Tata csodái, természeti kincsei a környezetünkben megtalálható csodás növények voltak a főszereplők a Kuny Domokos múzeum e heti táborának. Kövesdi Mónika, művészettörténész, a Palet-tata tábor főszervezője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy nagyon büszke a táborra és a résztvevő gyerekekre. 

− Körülbelül 10 éve megy a művészeti profilú tábor, ahol nem kifejezetten alkotni tanulunk, hanem inkább látni, élvezni a látványt. Minden évben valami varázsszó köré szerveződik, idén a "zöld", a tábor alcíme pedig "reggeli a szabadban". Minden reggelünket a szabadban töltöttük. Az alkotásaink is ehhez kapcsolódtak. Kicsi művészettörténet van benne, kicsi tájfestészet, kicsi csendélet, a növényeket tanuljuk. Segítségeink is vannak, az Angolkertben biológus kisért minket, muzeológus mutatta meg az esztergomi kereszténymúzeum festményeinek a jellegzetes növényeit. Készültek akvarellek, utolsó napon montázsok születtek, amikből majd egy közös alkotás állt össze a tábor végére − árulta el Kövesdi Mónika. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában