Kemma.hu podcast

2023.06.11. 06:50

Rendőrök és természetvédők járőröztek a Gerecsében - PODCAST

A Vérteserdő Zrt., a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a területileg illetékes rendőrkapitányságok közös akciósorozatot terveztek a környező erdőkben tapasztalható, illegális motorkerékpározás ellen. Emellett az illegális szemétlerakók, illetve a fatolvajok nyomait is keresték. A találkozó az Agostyáni Arborétum bejárata előtt volt június 3-án reggel. Az akció részleteit a Kemma podcast adásában hallgathatják meg.

Kemma.hu

Mostantól jobban odafigyelnek majd a természetre

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Mint az korábban megírtuk, az akciócsoportot szerveztek az illegális szemétlerakók, a fatolvajok és az illegálisan az erdőben motorozók ellen. Fontos tudni, hogy helyszíntől és jogsértéstől függően 5 ezer forinttól 50 ezer forintig terjedő bírsággal is sújthatják azokat, akik engedély nélkül közlekednek quadjaikkal. Az erdőtörvény ugyanis tiltja az erdőterületen vagy erdei úton való motorozást, illetve quadozást. Az illegális tevékenységet végzőkkel szemben szabálysértési eljárás indulhat, a bírság mellett a hatóság akár a járművet is elkobozhatja.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában