Tatabánya

2023.06.12. 17:00

Lovasi András lesz a József Attila Könyvtár vendége

Az ismert énekes és szerző dalai, szövegvilága jelentős hatással van a mai magyar könnyűzenei szerzők sokaságára. Az „egy szál gitáros” műsora sokkal inkább szövegközpontú, mint egy zenekaros koncert, ráadásul a szerző előszeretettel mesél a dalok keletkezéséről. Megismerhetjük, milyen állapotú egy dal, mielőtt zenekari hangszerelést kap, az eleve akusztikus gitárra írt dalok pedig ebben a műsorban igazán autentikusak. Az új szerzemények rendszerint az EGY AZ EGYBE... csak maga szóló műsorban hallhatóak a közönség számára.

Kemma.hu

Lovasi András június 24–én, szombaton 17 órától a József Attila Könyvtár vendége lesz, Tatabányán. A rendezvény ingyenes de regisztrációhoz kötött.

A Kispál és a Borz 1987–es megalapítása óta több, mint 300 megjelent dal szerzője, szövegírója, énekese, hangszeres közreműködője. Életművét a folytonos megújulás és ösztönös építkezés jellemzi: míg a Kispál és a Borz énekeseként basszusgitározik, addig a 2005–ben alapított Kiscsillagban már gitárosként szerepel, a három szólólemeze köré épített műsorokban pedig jellemzően akusztikus gitáron játszik. A különböző zenekari formációkban működő előadó a több, mint 35 év dalaiból összeállt életműből merít az „egy szál gitáros” műsorában: előkerülnek Kispál–klasszikusok „tábortűzi” megszólalásban, felcsendülnek Kiscsillag–dalok, illetve nagy hangsúlyt kapnak a három Lovasi–szólólemez dalai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában