Másokért sietnek

2023.06.13. 20:09

Gyorsabban a helyszínre érhetnek: robogókat kaptak a polgárőrök Dorogon

Június 13-án, kedden adták át a dorogi rendőrkapitányság épülete előtt azt a három robogót, melyet a rendőrség által a Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség számára nyújtott támogatásból szereztek be. A robogók kulcsait Kun Csaba, a vármegyei polgárőr szövetség elnöke vette át.

W. P.

A polgárőrök három robogót vehettek át

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Máriahalomra kettő, míg a szomori polgárőr egyesületéhez egy robogó kerül azokból a járművekből, melyeket a rendőrség által nyújtott támogatásból szereztek be a Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség részére. Farkas Gábor rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány megjegyezte: a jóval kedvezőbb üzemeltetési költséggel fenntartható robogókkal gyorsabban helyszínre érhetnek a polgárőrök. Kiemelte, hogy a rendőrség és a polgárőrség stratégiai partnerekként azon dolgoznak, hogy vármegyénk lakosai minél nagyobb biztonságban legyenek. 

Kun Csaba, a vármegyei polgárőr szövetség elnöke ismertette, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) 1,7 millió forintos támogatásából három segédmotoros kerékpárt vásárolhattak bukósisakokkal együtt.

Hét év alatt összesen már 9,2 millió forint támogatásban részesültek. Ebből 35 felmatricázott kerékpárt, 18 elektromos kerékpárt szereztek be és összesen immár 6 robogóval rendelkeznek. Az ünnepségen részt vett többek között dr. Friedrich Gábor rendőr ezredes, a Dorogi Rendőrkapitányság vezetője és Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke is.

robogó Dorog
Kettő Máriahalomra, egy pedig Szomorra kerül
Fotó: W. P. / Forrás:  24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában