Gyászhír

2023.06.14. 15:58

Elhunyt a vértestolnai hagyományok őrzője - az egész falu gyászolja Máriát

Elhunyt Tobik Józsefné, a vértestolnai dalkör alapítója és örökös tagja. Mária sokat tett a település értékeinek megőrzéséért is.

G. D. V.

Tobik Józsefné, született Berendi Mária életének 86. évében hunyt el

Forrás: Vértestolnai Német Nemzetiségi Önk./Facebook

A Vértestolnai Német Nemzetiségi Önkormányzat közösségi oldalán osztotta meg a szomorú hírt, hogy Tobik Józsefné, született Berendi Mária életének 86. évében csendesen elhunyt. 

Mári néni az elmúlt évtizedekben az egyik legnagyobb segítsége volt azoknak, akik Vértestolna szellemi és tárgyi örökségét kutatták. A helyi dalkör alapító és örökös tagjaként sokat tett a helyi népdalok fennmaradásáért, de „Schoupf-kötésben”, német imádságok és mondókák felelevenítésében, sváb sütemények elkészítésében is mindig lehetett rá számítani

– írták a közösségi oldalon Máriáról, aki a Tájház berendezésének is aktív részese volt. Visszaemlékezései még sokáig segítik a nemzetiségi önkormányzat munkáját. Tobiás Józsefnét utolsó útjára június 17-én (szombaton) 14 órakor kísérik a vértestolnai temetőben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában