Segítség

2023.06.27. 07:00

Életmentő injekciót kap minden tatabányai óvoda

Még nagyobb biztonságban lehetnek a tatabányai ovisok, ugyanis minden intézmény életmentő, Epipen adrenalin injekciót kap.

Kemma.hu

Szücsné Posztovics Ilona polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy minden tatabánya óvodás és bölcsődés korú gyermek védelme érdekében Epipen injekciókat szereznek be. Az adrenalin injekció számos esetben életmentő lehet.

Ahogy posztjában a városvezető fogalmaz, ha valaki anafilaxiás rohamot kap, csak az adrenalin injekció segíthet rajta. Nyáron tovább nő ennek a veszélye, hiszen ilyenkor legtöbb esetben rovarméreg válthat ki, ilyen rohamot. A város gyermek háziorvosainak és a Szent Borbála Kórház gyermekpulmonológus szakorvosának ajánlása alapján minden óvoda számára beszerzik az Epipen injekciót. 

A polgármester hozzátette, az injekció szakszerű beadására, az anafilaxiás sokk felismerésére minden óvodában és bölcsődében megfelelő számú személyzet oktatására kérik fel a város gyermekorvosait.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a tatai óvodák és bölcsődék is kaptak a súlyos allergiás reakciók esetén életmentő Epipen injekciókból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában