Darázscsípés

2022.09.27. 14:00

Életmentő injekciót kaptak a tatai ovik, bölcsik

EpiPent kaptak a tatai óvodák és a bölcsődék. Az injektor életmentő lehet súlyos allergiás reakciók esetén.

G. D. V.

Az életmentő injekciókat megkapták az intézmények

Forrás: tata.hu

Egy darázscsípés, vagy akár egy szem mogyoró is súlyos következménnyel járhat, ha valaki allergiás. Ezért a tatai önkormányzat saját költségvetési forrásából valamennyi városban működő óvoda és bölcsőde számára biztosított, az anafilaxiás túlérzékenységi sokk kezeléséhez szükséges EpiPen Junior autoinjektort.

A tata.hu szerint az önkormányzat intézményenként két-két darab EpiPen Junior adagot, összesen 24 darab készítményt vásárolt meg, melyeket a közelmúltban adtak át az intézményeknek. Rigó Balázs, Tata alpolgármestere elmondta, hogy már a nyár folyamán hosszan egyeztettek az intézmények vezetőivel, s a folyamat elindításakor figyelembe vették azokat a szempontokat, melyeket a tatai óvodák és bölcsődék munkatársai felvetettek.

– Köszönet a tatai mentőállomásnak, hiszen velük együttműködve a város egy felkészítést is biztosít az olyan helyzetekre, amikor szükség lehet az injekcióra, valamint köszönet illeti dr. Seprődi Bencét, a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény vezetőjét is, hiszen az ő szakmai segítségével sikerült beszerezni az eszközöket - tette hozzá az alpolgármester.

Az EpiPen Junior injektor rovarcsípések vagy marások, ételek, gyógyszerek és egyéb allergének által kiváltott súlyos allergiás reakciók, valamint fizikai terhelés hatására fellépő vagy ismeretlen eredetű anafilaxia sürgősségi kezelésére alkalmazható készítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában