Elismerés

2023.05.01. 08:29

Tata néprajzkutatója olyat tett, ami külföldön is ritkaság - díjat is kapott érte

Újabb díjat kapott a neves tatai néprajzkutató, Kemecsi Lajos. Ezúttal a Néprajzi Múzeumban végzett munkáját ismerték el.

G. D. V.

Kemecsi Lajos a Néprajzi Múzeum költöztetésének és megnyitásának példaértékű lebonyolításáért vehetett át elismerést

Forrás: muzeumcafe.reblog.hu

A Néprajzi Múzeum költöztetésének és megnyitásának példaértékű lebonyolításáért vehette át Kemecsi Lajos, az intézmény főigazgatója az idei MúzeumCafé Díjat. A szakembernek a múzeum épületében rendezett ünnepségen adták át az elismerést.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tatai néprajzkutató nemrég vehette át a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét. De igazán a 2022-ben, Tata városától kapott Zsigmond Király Díj volt a legnagyobb megtiszteltetés számára.

A Néprajzi Múzeum több százezer darabos gyűjteményét az intézménynek korábban otthont adó Kossuth téri épületéből Kemecsi Lajos irányításával rövid idő alatt és szinte sérülésmentesen költöztették át a múzeum szakemberei az új raktárközpontba, valamint a múzeum új, a Városligetben felépült épületébe. Az ünnepségen kiemelték, hogy a gyűjtemény költözésének lebonyolítása, megszervezése a magyar mércével páratlan, nemzetközi összehasonlításban is kuriózumnak tekinthető logisztikai teljesítmény volt.

Mindez csak úgy sikerülhetett, hogy a Néprajzi Múzeum aktív állományánál jóval többen közreműködtek, jóval több ember együttműködését kellett megoldani. Párhuzamosan különböző helyszíneken, így a korábbi múzeumépületben, több külső raktárban, egy irodaházban és az új raktározási központban.

A 2011-ben alapított MúzeumCafé Díjjal a magyar múzeumi szakmából minden évben olyan szakember munkáját ismerik el, aki a lap szellemiségével összhangban előremutató, új- és korszerű szemlélettel alkotott a maga szakterületén. A döntésben a szerkesztőség munkáját a szerkesztőbizottság segítette.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában