Gyász

2023.05.31. 11:12

„Sokat jelent, sokat jelentett” - megszólalt Suhajda Szilárd özvegye +fotók, videó

Csendes megemlékezést szerveztek Suhajda Szilárd tiszteletére a fővárosban. Az expedíciós hegymászónak a Mount Everest csúcsának közelében veszett nyoma.

Kemma.hu

Suhajda Szilárd emléke előtt tisztelegtek szimpatizánsok, sporttársak

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Megszólalt Suhajda Szilárd özvegye, Legindi Tímea a keddi megemlékezés után. Mint ismert, a magyar expedíciós hegymászónak a Mount Everest közelében veszett nyoma, miközben a világ legmagasabb csúcsát akarta meghódítani serpák és pótlólagos oxigén nélkül. Az emléke előtt tisztelegve szervezték meg a Szemlőhegyi-barlangnál a csendes főhajtást. 

A megemlékezésre rengetegen mentek el, ismerősök, barátok, volt főiskolai társak Esztergomból. De ott volt a részvétnyilvánítók között Sterczer Hilda, Erőss Zsolt özvegye, valamint Száraz Dénes színész is, aki 2017-ben elkísérhette Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot a Mount Everest 5300 méteres magasságban lévő alaptáborába. Hosszú sorokban kígyóztak az emlékhelyhez vezető lépcsősorokon az emlékezők, akik a kérésnek megfelelően nem feketében érkeztek. Sokan gyújtottak gyertyát, hajtottak fejet az expedíciós mászó fotója előtt. 

Kedves Ismerősök! Kedves ismeretlen Ismerősök! Köszönjük, hogy ott voltatok velünk tegnap. Sokat jelent, sokat jelentett. Nagyon is!

− írta Szilárd közösségi oldalán özvegye. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában