Horgászverseny

2023.05.28. 18:02

A Lurkó-kupa versenyén nagy halakra várták a komáromi gyerekek + fotók

Harminc komáromi gyermek várt arra, hogy kifogja a nagy halat. A hagyományos Lurkó-kupa horgászversenyt ismét gyermeknapon rendezték a Rüdiger-tónál.

K.D.

A szülők, nagyszülők is segédkeztek a gyerekeknek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Ragyogó idő fogadta az idén azokat, akik neveztek a Lurkó-kupa horgászversenyre. Kállai Ferenc, a Komáromi Horgász Egyesület elnöke örült annak, hogy ezúttal is harmincan nevezetek a megmérettetésre. Mint mondta, igyekeznek a gyerekekkel megkedveltetni a horgászatot, és a verseny jó arra is, hogy figyelmet fordítsanak az utánpótlás-nevelésre is.

A gyerekek többsége nem egyedül érkezett a versenyre, szülők, nagyszülők is folyamatosan adtak jó tanácsokat, illetve segédkeztek az ifjú pecásoknak. A halakat nem vihette haza senki, azokat a mérlegelés után kíméletes módon vissza kellett engedni a tóba.

Voltak, akiknek nagyobb hal is a horgukra akadt a rendelkezésre álló két óra alatt, olyanokkal is találkoztunk, akik a mérlegeléskor nem tudtak mit felmutatni. Azonban nekik sem kellett búslakodniuk, a szervezők felhívták mindenki figyelmét arra, hogy a gyermeknapra tekintettel, senki nem távozik üres kézzel, a támogatók jóvoltából válogathatnak majd az ajándékokból az eredményhirdetést követően. Emellett péksüteményt is vihetnek, és több is jut a versenyzőknek.

Az eredményhirdetéskor aztán kiderült, hogy az alsósok kategóriájában Eördögh Báint (1,54 kg halat fogott) nyert, a második helyen Pirshl Csongor (1,02 kg), míg a harmadikon Gregus Marcell (0,915 kg) végzett. A felsősöknél Csaja Vince (1,15 kg) győzött Varga Richárd (0,9 kg) és Lincz Róbert (0,35 kg) előtt.

Kállai Ferenc arra is felhívta a gyerekek figyelmét, hogy hamarosan több fordulóból álló törpeharcsafogó-versenyt is rendeznek, amelyre várják a fiatalokat. Érdemes lesz követni az egyesület Facebook-oldalát, ahol az időpontokat és a tudnivalókat is közlik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában