Egyházközség

2023.05.18. 21:17

75. születésnapján köszöntötték a kecskédi katolikus prépostot

Hetvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötték Kutschi András katolikus prépostot Kecskéden. Többek között az egyházközség képviselői, a hívek, Grúber Zoltán polgármester, a német nemzetiségi önkormányzat és a helyi dalárda kívánt boldog születésnapot a sváb település plébánosának.

Wágner Zsanett

A Szent Anna templomban köszöntötték Kutschi András katolikus prépostot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Sokan gyűltek össze a Szent Anna templomban május 18-án, csütörtökön, hogy részt vegyenek az istentiszteleten és felköszöntsék Kecskéd szeretett plébánosát, Kutschi Andrást. Az ünnepi misén elhangzott, hogy Kutschi Andrást 42 évvel ezelőtt szenteltek pappá.

Az atya eleinte Rábaközben és Sopronban tevékenykedett, majd 31 évvel ezelőtt választották oroszlányi és kecskédi plébánossá. A hosszú évtizedek alatt elévülhetetlen érdemeket szerzett helyben és a szomszédos bányászvárosban is, amiért sok-sok meglepetéssel készültek neki.

Egyebek mellett fénykép albummal, ajándékkosárral és szarvaspörkölttel, valamint ízletes házi süteményekkel. A kecskédiek a mise után a művelődési házban, terített asztalok mellett folytatták a köszöntést és az ünneplést.

Hetvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötték Kutschi András katolikus prépostot Kecskéden.
Kutschi Andrást 42 évvel ezelőtt szenteltek pappá
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában