Akkor és most

2023.04.28. 07:00

Luxushintó és második világháborús páncélautó is érkezik Esztergomba

Megannyi kuriózumnak számító járgány mellett luxushintót, sőt még egy világháborús harci járművet is megtekinthetünk április 29-30-án az esztergomi Prímás-szigeten az Akkor és Most Jármű Expo-n. A népszerű programra ismét érdemes kilátogatni, a múlt és a jelen két- és négykerekűi mellett repülőgép modellek, kerékpárok, táncbemutatók, koncertek várják az érdeklődőket.

Kemma.hu

Két nap erejéig ismét ellepik az autócsodák Esztergomot

Forrás: 24 Óra

Fotó: W.P.

A Magyar Suzuki Zrt. közleménye szerint immár hatodik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb tematikus kiállítását a Rugby Club Hotel mellett, mely minden több ezer látogatót vonz a környékről, az ország távolabbi pontjairól és külföldről egyaránt. Lovaskocsik, hintók, veterán motorkerékpárok és az elmúlt évtizedek, valamint korunk legnépszerűbb, legkülönlegesebb autói is felsorakoznak a helyszínen.

A házigazda és főszponzor Magyar Suzuki esztergomi gyártású S-CROSS és Vitara modelljei mellett képviseli magát a vállalat motorkerékpár, illetve hajómotor üzletága is. A legrégebbi gépjármű egyébként egy 1920-as évekbeli Ford T-modell lesz, amely még működőképes állapotban van, a legkülönlegesebb darab pedig egy magyar gyártású Csaba páncélautó, ez a típus egyébként a második világháborúban a Magyar Királyi Honvédség kötelékében felderítő és összekötő harci járműveként szolgált.

Kiállítanak továbbá egy Landauer hintót is, melyek a 18-19. században nagy példányszámban közlekedtek az utakon. Akkoriban az elegáns, luxusigényeket kielégítő járművel hosszabb távot is meg lehetett tenni, belsejének anyagborítása pedig jól szimbolizálta a tulajdonos anyagi helyzetét is.

Újításként idén repülőgép modellekkel is találkozhatunk, így egy Katana 540-es (1100KW, 1200mm fesztávolság és hossz), egy L3A Leo (15 cm3 robbanómotor, 1880mm fesztávolság és hossz), egy Csupaszárny (1200 mm fesztávolság) és egy Cesna Hydroplan modell (1200 mm fesztávolság 1050kw motor) is látható lesz a helyszínen.

A közlemény szerint a kiállítás mellett kísérőprogramok is lesznek. A gyerekek Tóbiás és Balambér közlekedési pályán próbálhatják ki magukat, míg a nagyobbak ügyességi feladatban mérhetik fel fizikai képességeiket. A családi fesztiválon fellép többek között Hauber Zsolt X Bonanza Banzai, PASO és Peter Sramek is. A hivatalos megnyitót április 29-én, szombaton 10 órakor tartják, a hétvégén 10-20 óra között látogatható az Akkor és Most Jármű Expo.

A kétnapos majálist idén is egy látványos esti lampionos hajós felvonulással zárul a Kis-Dunán, a járműveket a Szent Erzsébet híd és a Kossuth híd között lehet megtekinteni, illetve megörökíteni. A program az elmúlt évek alatt egy igazi hajós kavalkáddá nőtte ki magát és ahogy a korábbi években, úgy most is ötletes, kreatív járművekkel találkozhatunk. Érdekesség, hogy a program alatt DJ Dominique az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola előtti teraszról szórakoztatja majd a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában