Jótékonysági koncert

2023.04.08. 14:00

Ismét összefogtak a komáromiak: több millió forint gyűlt össze Bálint operációjára

Hárommillió forintot gyűjtöttek a halmozottan sérült kisfiú, Treutz Bálint barcelonai operációjára a komáromiak. Az eredményes összefogást színvonalas koncerttel koronázta meg Lakatos György fagottművész, valamint Rost Andrea operaénekes.

K. D.

Dr. Molnár Attila polgármester is koszönetet mondott a szervezőknek, a fellépőknek és bejelentette, az összegyűlt pénzt az önkormányzat kiegészíti

Forrás: Facebook

Fotó: Rákos Ferenc

Kiváló zenei élménnyel gazdagodtak azok, akik részt vettek azon a koncerten, amelyet Bálint érdekében szerveztek meg a Jókai moziban. A kisfiúra költséges, életét megkönnyítő műtét vár, amelyből csak a beavatkozás 3 millió forintba kerül. Bálint ugyanis koraszülött kisfiú volt, 117 naposan térhetett haza otthonába.

Hajnal Dóra önkormányzati képviselő az eseményen elmondta, a komáromiak ismét megmutatták, képesek összefogni, ha egy beteg gyermeknek segítségre van szüksége ahhoz, hogy megkaphassa a legjobb orvosi ellátást. A mostani műtét, amelyen május elején esik majd át Spanyolországban, egy újabb esély arra, hogy élete könnyebb legyen. A beavatkozás hatására ugyanis Bálint folyamatos, kóros izomfeszessége csökkenni fog, ezáltal fájdalmai mérséklődhetnek.

Lakatos György fagottművész, aki tanítványait is magával hozta a koncertre, arról beszélt a komáromi televíziónak, hogy ott segít, ahol tud, bármikor szívesen segít egy koncerttel. Rost Andrea úgy fogalmazott, egy ilyen felkérésre, ahol segíteni lehet, nem lehet nemet mondani, Lakatos György kérésére pedig bárhol, bármikor szívesen fellép.

Enyediné Gáspár Judit, a koncert ötletgazdája, a Szakképzésért Alapítvány elnöke elmondta, az elmúlt hetek a jótékonyságról szóltak, volt licitálás, de a jótékonysági trambulinos foglalkozás is. Emellett a Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesület 400 ezer forintot gyűjtött Bálintnak horgászversenyükön. A koncerten kiderült, a jószándékú adakozók több mint 2 millió forintot gyűjtöttek, amelyet az önkormányzat kiegészített 3 millió forintra.

A koncert fellépőinek a komáromi Móra-iskola tanulói adták át saját készítésű ajándékaikat, megköszönve a zenei élményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában