Koncertet is szerveznek

2023.04.04. 06:46

Aranyszívű pecások gyűjtöttek a komáromi kisfiú műtétjére

Mintegy négyszázezer forintot gyűjtöttek a hétvégén rendezett jótékonysági horgászversenyen Treutz Bálint műtétjére. A komáromi Móra-iskola tanulójának gyógykezelését szerdán koncerttel is támogatják majd.

K. D.

Horgászversenyt is rendeztek Komáromban, hogy támogassák a 12 éves Bálint barcelonai műtétjét

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Benczik Attila, a Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, szerettek volna ők is hozzájárulni Bálint műtétjéhez, és úgy döntöttek, ezt egy horgászverseny keretében teszik, amely egyben az év első megmérettetése volt. Nevezési díjat nem szabtak meg, mindenki olyan összeget adott, amelyre lehetősége volt. 

A versenyen több mint harminc horgász vett részt, nem csupán Komáromból, Ácsról, Bábolnáról és Gönyűről is érkeztek. Két kategóriában lehetett nevezni, amatőr és versenyhorgászok külön mérették meg magukat. Akadtak olyanok is, akik nem szálltak be a versengésbe, „csak” adományukat adták át. Bálint családját a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége is támogatta.

Benczik Attila azt is hozzátette, épp a verseny napján ünnepelte születésnapját Bálint. Az adományt, amelyet gyűjtöttek, a komáromi Jókai moziban adják majd át szerdán, a jótékonysági koncert alkalmával.

Treutz Bálint egy halmozottan sérült, tizenkét éves kisfiú, akinek mozgásjavító műtétre van szüksége, amelyet Barcelonában végeznek el. A műtét összege hárommillió forint, emellett az ott-tartózkodás és a rehabilitáció is költséges lesz. A műtétet követően Bálint ízületei lazábbak lesznek, javul a vérkeringése, javulhat a tartása.

A fiú a komáromi Móra-iskola diákja, a tanári kar pedig úgy döntött, segítséget ajánlanak Bálint családjának. Ennek érdekében jótékonysági koncertet szerveztek, ahol Rost Andrea operaénekes és Lakatos György fagottművész lépnek fel, utóbbi tanítványai kíséretében. A koncertre pár napon belül elfogytak a jegyek, de aki segíteni szeretne, most is megteheti, hiszen továbbra is várják a felajánlásokat az iskola alapítványán keresztül. Mindemellett licit is indult az intézmény Facebook-oldalán, ahol különböző felajánlások megvásárlásával lehet támogatni a kisfiút. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában