Hagyományőrzés

2023.04.21. 15:26

Hagyományokat őrző óvónők találkoztak Esztergomban

A köszöntők után előadásokkal, produkciókkal és városi intézmények meglátogatásával folytatódott a találkozó.

Kemma.hu

Közös fotó is készült a díszes táblával

Forrás: 24 Óra

Fotó: W.P.

A Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Egyesületének (NÓE) XXIII. Tavaszi szakmai találkozójának kezdetén Nagy Bernadett óvodapedagógus Galgamenti népdalcsokrot énekelt el, majd a házigazda Szentgyörgymezei Óvoda vezetője, Vargáné Németh Noémi köszöntötte a jelenlévőket. Dr. Kozma Gábor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) dékánhelyettese ismertette, hogy az idei felvételin a tavalyinál több óvodapedagógusra és tanítóra számíthatnak Esztergomban, sőt jövőre elindul az első pszichológus évfolyam a városban. 

Erős Gábor méltatta az óvodát
Fotó: W.P. / Forrás:  24 Óra

Steindl Balázs alpolgármester hangsúlyozta: meg kell tartani értékeinket, hagyományunkat, nemzeti identitásunkat még akkor is, ha egy uniformizált világ képe rajzolódik ki előttünk. Szigethy Miklósné Ildikó, a NÓE elnöke felidézte a találkozó történetét, majd a szervezet tiszteletbeli tagjává választották Kertész Józsefet, aki közösségerősítő lelkes munkájával, gyermekek és pedagógusok iránti tisztelettel érdemelte ki a tagság elismerését.

A Néphagyományőrző Mester Óvoda cím átadása után Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője méltatta a kitüntetett óvodát és kiemelte a városi óvodavezetők összetartását. A köszöntők után előadásokkal, produkciókkal és városi intézmények meglátogatásával folytatódott a találkozó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában