Diáknap

2023.04.28. 13:28

Az ismert Cápa, Balogh Levente is üzent a komáromiaknak

Mozgalmas és élménydús napok vannak a komáromi Kultsár István Technikum és Szakgimnázium tanulóinak háta mögött. A tavaszi szünet óta szinte minden napra jutott jó eredmény, olyan esemény, amelyről a tanintézet beszámolt Facebook-oldalán.

K. D.

Balogh Levente üzletember is bekapcsolódott a Kultsár-iskola diáknapjába

Forrás: Facebook

Fotó: Tatabányai SZC Kultsár István Technikum és Szakgimnázium

Tartalmas, hasznos és magával ragadó előadásban volt részük a 11/B szociális ágazatos és a 12/B osztályos szociális és pedagógia ágazatos tanulóknak. A felnőttképzésben résztvevők és duális partnereik is csatlakoztak hozzájuk. A Dévény Anna Alapítvány képviseletében Mézám Zsuzsanna DSGM-szakgyógytornász a DSGM-módszerről tartott előadást. A korai fejlesztés fontosságára hívta fel a figyelmet és azokra az apró jelekre, amire érdemes odafigyelni. A DSGM jelentése: Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszer.

A tanintézetben volt egészségnap is környezetvédelemmel kiegészítve. Vendégek egyebek mellett a mozgásról, a drogproblémákról, az egészséges táplálkozásról és a tiszta vízről tartottak előadásokat. Vetélkedő, sorverseny, filmnézés, kerekasztal beszélgetés és felfedezők sétája is szerepelt a kínálatban. A programot egy egészségkígyóval zárták.

A 11/A osztály logisztikus tanulói és az estis logisztika technikus tanulók tartalmas szakmai kiránduláson vettek részt a Hartmann Hungary Kft.-nél Ácson. Valószínűleg a legnagyobb tetszést a látogatás során az automata targoncák aratták.

Az Országos Mezei Futóverseny Gödöllőn Rózsavölgyi Donát 10/B osztályos tanuló a mintegy 200 fős mezőnyben, az V.korcsoportos fiúk között hatodik helyezett lett, ezzel a tavalyi eredményét messze túlszárnyalta.

Floorballosaik is jól szerepeltek, az országos elődöntőből a fináléba jutottak, lány labdarúgóik pedig a kispályás foci megyei döntőjében második helyezést értek el.

Győrben, a Szép magyar beszéd verseny országos fordulóján Heizler Viktória Barbara, 10/A osztályos tanuló eredményesen szerepelt.

A kultsáros diákok a logisztika napján, a Bicskén rendezett II. Interregionális Profi-T-Ability Bajnokságon is részt vettek, ahol a 12/A osztályos logisztikus csapata a Joker III. helyezést érte el. A csapat tagjai: Erdősi Martin, Farkas Dorina, Lincz Gréta, Nagy Olivér, Orbán Dominik és Szabó Huba.

Az iskola diáknapja is jól sikerült. A különböző vetélkedők előtt Balogh Levente üzletember, a Cápák között című televíziós üzleti showműsor egyik befektetője, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa is üzent a tanulóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában