Gálaműsor

2023.03.25. 08:10

Az idén két pedagógus kapta Komáromban a Kultsár-díjakat

K. D.

Sakáč Roland igazgatóhelyettes, Nickné Stanics Márta, Széles Teodóra és Sipos Sándorné

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A Kultsár-nap gálaműsora zárta le az egész hetes programsorozatot az intézményben – mondta lapunknak Sipos Sándorné igazgató. Felidézte, 1997-ben vette fel az iskola az író, szerkesztő, kiadó és színigazgató, Kultsár István nevét, azt követően kétévente rendeztek Kultsár-napot. 2017-ben határoztak úgy, hogy minden évben megrendezik a programot, ötévente, így idén is, a Kultsár-hetet.

A hét során szavalóversenyt rendeztek, ahol a gyerekeknek slam poetryvel kellett készülniük. A történelmi verseny sem maradt el, és különféle sporteseményekre is várták a diákokat. Az eseménysorozat utolsó napján gálaműsorral készültek a fiatalok, amelyre a város és a Tatabányai Szakképzési Centrum vezetőit, partnereiket és nyugdíjas kollégáikat is várták. A gálaműsorban Kultsár István életéről láthattak színdarabot a résztvevők, de népdaléneket, kórusművet is hallgathattak.

Turi Bálint alpolgármester, korábbi igazgató köszöntőjében úgy fogalmazott, egy korábbi beszédében az iskolát egy nagy tölgyfához hasonlította, amely nemcsak létezik a világban, hanem környezete hasznára válik. Úgy látta, a Kultsárban a tanárok és a diákok is jó teljesítményt nyújtanak, az intézmény pedig egyre erősödik, az udvar és az épület is esztétikus, ahová jókedvű gyerekek járnak.

A Kultsár-díjat ketten vehették át: az intézmény volt munkatársa, illetve volt diákja. Az egyik elismerést Nickné Stanics Márta érdemelte ki. Jóvoltából, pályázat útján először jutott személyi számítógépekhez a kilencvenes években az iskola. Munkáját elhivatottság jellemezte, kitartóan képezte magát, folyamatosan lépést tartott a gyorsan változó informatika világával. 

A másik Kultsár-díjat Széles Teodóra kapta meg, aki a Kultsár kiváló tanulója volt, aktívan részt vett a diákéletben. Jelenleg a mocsai általános iskola pedagógusa, illetve korábbi középiskolájában is óraadó. Kollégáival könnyen megtalálja a hangot, az iskolai kirándulások, események szervezése közben pedig fő szempontja, hogy mindenki élvezhesse az ott töltött időt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában